f-150 Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Wreszcie znalazłem trochę czasu i dokończyłem kadłub.Dorobiłem nowe łoże pod silnik elektryczny oraz pojemnik na akumulatory.Zamontowałem oszklenie "zastępcze" (pomalowana folia przezroczysta za pomocą półprzezroczystego lakieru Tamiya)ponieważ nie mogę trafić na niebieską kliszę Roentgena a zapasy już mi się skończyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 No no wygląda świetnie, moja sena leży i czeka na lepsze czasy. Tak serio to ni ma kasy żeby skończyć i wyposażyć. Daje się jeszcze we znaki daleko posunięte lenistwo :oops: . Model jednak na bank zostanie skończony i ulotniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Jak dobrze pójdzie to za dwa tygodnie oblot :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 a ja chce byc o tym poinformowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Podanie z załącznikiem,rozpatrzę w przyszłej pięciolatce. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Model skończony i przygotowany do oblotu.Teraz potrzebna ładna pogoda. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/298a9b13ea397d44.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/53b7812f3a92b063.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Aż się nie chce wierzyć, że to model z depronu. Piękna robota!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 F-150 nie obraź się ale.. jesteś nienormalny!! można powiedzieć, że zasługujesz na miano DEBILA!! piękna robota! Czekam na film z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Piękna robota Jeśli można wiedzieć... to jaki był koszt budowy samego płatowca i ile mniej więcej godzin zajęła budowa :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 kolego eco 8 miesięcy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 No dobra 8 miesięcy ale nie non stop, dzień w dzień po 24 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 kolego eco 8 miesięcy;) Prawie trzy lata ,od grudnia 2007,dwadzieścia jeden upłynęło od opublikowania na tym forum gdzie model był już pomalowany.Ale oczywiście model był odkładany na półkę. Pierwsza część czyli sam płatowiec ok.dwóch miesięcy,cztery miesiące przerwy,znowu dwa miesiące pracy i ponad półtora roku przerwy.Tak naprawdę model jest do zrobienia w max dwa miesiące ale trzeba by pracować po kilka godz. dziennie. Nie liczyłem kosztów budowy,nie oto chodziło,kilkanaście listew,trochę sklejki,kilka arkuszy depronu,drut,galanteria może ok.300zł.Najwięcej pochłonął lakier jakieś 150 zł.Gdybym chciał coś taniego to kupiłbym jakiś tani chiński zestaw.Ale takiego nie produkują.W stanach za kit+tartak 2,3m trzeba zapłacić 839$.Jak nie przeżyje oblotu to i tak zbuduje nowy,ale tym razem z samego depronu. Teraz w kolejce do dokończenia czeka GeeBee ,łódź z silnikiem benzynowym 23ccm (muszę się pospieszyć bo sezon minie)i Stinson Voyager.Ale Stinson poczeka na zimowe wieczory w sam raz do dłubania w balsie. No i jeszcze w międzyczasie DHC 2 Beaver 1,8m oczywiście z depronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acerek Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Wow..długo ale wg.mnie dla takiego modelu warto było tyle czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Stinson Reliant SR10 Ci już przeszedł? Kiedy Ty na to chłopie masz czas ?? :shock: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 moje gratulacje! naprawdę piękna maszynka! kawałek modelarstwa prze duże M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 DHC 2 Beaver 1,8m oczywiście z depronu. to mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Stinson Reliant SR10 Ci już przeszedł?Kiedy Ty na to chłopie masz czas ?? :shock: :devil: Nie ,ale jeżeli ty robisz to nie będę na razie dublował.Przyjemniej latać razem dwoma różnymi modelami niż takimi samymi.Chyba że rzucasz wyzwanie :devil: Poza tym chciałem zauważyć że "ktoś"miał skończyć mi skalowanie planów do 1,8m;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Poza tym chciałem zauważyć że "ktoś"miał skończyć mi skalowanie planów do 1,8m;D Dla tego się dopytuję czy go w końcu robisz czy nie Jakoś ostatnio nie mam weny do tego Stinsonka Jakoś idzie do przodu ale baaardzo ciężko :oops: Sam jeszcze do swojego nie mam planów skrzydeł rozrysowanych, a jak zrobię to przeskalować na 1.8 m to będzie 2 min. Kończę kadłub i wtedy zabiorę się za płat. Przyjemniej latać razem dwoma różnymi modelami niż takimi samymi.Chyba że rzucasz wyzwanie :devil: Nie będą takie same, bo Twój 1,8 a mój 1,2 m i pewnie malowanie inne. A wyzwanie Tobie? To było by samobójstwo :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Wreszcie stwierdziłem że mam już dość wiecznego odkurzania modelu i dziś poleciała po raz pierwszy.(o mały włos nie ostatni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Gratulacje udanego oblotu . Co było powodem tych zakłóceń wiadomo już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.