Pawel W Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Panowie ale wy kombinujecie (z calym szacunkiem dla forumowiczów). Ale macie pod Poznaniem całkiem przyzwoity pas modelarski za niewielkie pieniążki w ktorych zawarte jest OC. Jakby nie liczyć to 60zł za rok na pas i do tego darmowe OC wychodzi korzystnie lub, darmowy pas i najtańsze w kraju OC, jak kto woli Swoja drogą fajna łąka jest jak sie jedzie w strone kiekrz strzeszyn (kolo oczyszczalni), może troszke pagórkowata ale trawke koszą. Mi sie przestała podobac ze względu na "koniarzy". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1125 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 OC i inne opłaty to nie problem.. Chodzi o to, że jestem niezmotoryzowany a latać mam ochotę codziennie póki jest ładna pogoda. Wypady za miasto to nie dla mnie, stąd też szukam fajnych miejsc blisko, gdzie można na godzinkę wyskoczyć. Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Chodzi o to, że jestem niezmotoryzowany a latać mam ochotę codziennie A w jakim rejonie mieszkasz? Bo ja tez lubie codziennie latac.. I znam takie miejsce w centrum gdzie noszenie jest... Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1125 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Mieszkam przy Grunwaldzkiej, blisko Bałtyku. Mógłbyś zdradzić, co to za miejsce? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Stadion Warty na Dolnej Wildzie. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Kostowicz Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Znacie może jakieś ciekawe górki bądź skarpy, na których dałoby radę polatać na żaglu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LUK Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 bardzo ciezka sprawa . Byc moze za poznaniem gdzies , ale czy to sens jezdzic?? górki jak juz sa to zalesione , las w puszczykowie jest troche górzysty , ale idz teraz z modelem w las zeby na gorce popuszczac , cos nie wyjdzie to wspinaczka po model P.S. szukam łąki blisko komina w karolinie .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 SP-LUK, zjedź od Naramowickiej ulicą Karpią na sam dół, aż prawie do Warty - jest tam trochę miejsca do lotu. MAPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikar Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 SP-LUK jeśli szukasz łąki blisko komina w Karolinie to zapraszam w miejsca gdzie często wychodzę polatać: 1 bardzo obszerna łąka rzadko odwiedzana przez spacerowiczów 2 trochę ciaśniej ale spore wzniesienie nadaje się do lotów szybowcem na zboczu Dla orientacji krzyżem zaznaczyłem kościół na Osiedlu Leśnym. Zapraszam i pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczas Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Mieszkam na Gdyńskiej zaraz przy wjeździe do elektrociepłowni Mam zaraz pod domem sporą łąke, na której latałem Park masterem, wprawiony pilot z EG też da rade, PS: domyślam się, ze chodzi o filmy , z tamtąd będzie idealny widok na komin [/i] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LUK Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Boczas , a podaj link na ZUMI , gdzie to dokładnie... póki co nakreciłem filmik z łaki na końcu ulicy karpiej , link na mojej stronce oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczas Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 numerem 1. zaznaczyłęm łąke, na której latałem, natomiast numerem 2. boisko, na którym z resztą latałem Park Masterem i Mini Magiem, z tamtąd będzie idealny widok na elektrociepłownie, lądowanie wymagające troche wprawy ale do zrobienia dla przeciętnie dobrego pilota, podejścia z daleka (lina zielona) pod drutami wysokiego napięcia (linia żółta) a no i koniecznośc siadania na betonce, ale dla eg to spoko Po prawej stronie widać cień komina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal1977 Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Witam.Super miejscem do latania w pobliżu Poznania jest pole w Szreniawie. Jest ono naprawdę duże (szacuję ok. 50ha) nie przedzielone ani jednym słupem ,drzewem czy inną przeszkadzają. Położone jest pomiędzy lasami WPN. Dodatkowym atutem jest to ,że całe pole jest na wzniesieniu. Dojazd. Jadąc z Poznania w kierunku Wrocka mijamy Komorniki i na ostatnich światłach dajemy w lewo (zjazd na Green Hotel droga nazwana Grajzerówką) Po około 500 m za tablicą koniec Komornik jeszcze raz w lewo (polna droga) i jesteśmy w raju. Latam tam z dwa, trzy razy w tygodniu. Miejsca na niebie sporo. Jakby co to się pomieścimy. Nadaję na 2,4 GHz więc problemu nie będzie . Pozdrawiam. Michał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Rewelacja, tego poletka nie znalem, a mieszkalem w Steszewie i co dzin tam jezdilem. Wyprobuje na pewno.. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam Przeprowadziłem się do Rokietnicy pod Poznaniem , koło domu mam ładniutkie poletko z delikatną trawką jeszcze parę dni temu latało się tam idealnie dużo miejsca ale podczas wczorajszych lotów modelem (Twinstar) targały jakieś dziwne zakłócenia , wymieniłem kwarce na inny kanał i dalej to samo strach latać i dlatego szukam miejsca w okolicach Rokietnicy i kiekrza czasu na latanie mało wiec musi być blisko może znacie albo latacie w tych okolicach ? Tu fotki mojego poletka i osiedla z pokładu Twinstara (FCO2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LUK Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 zaznacz na ZUMI i podeslij linka gdzie to jest , ja swojego czasu latalem na łące koło kiekrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 nie mogę nic zrobić na ZUMI :shock: pole na którym latam jest przy Trakcie Napoleoński koło oś Kalinowego : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LUK Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 na Zumi rokietnica wyglada tak http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=rokietnica&Submit=Szukaj&long=16.7462336&lat=52.5116128&type=1&scale=4 podaj moze jakies ulice , albo skrzyzowanie ulic..... trza se kiedyś ponagrywać nawzajem w powietrzu póki pogoda... no i tego twinstara bym obejrzał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Witam Z tej fotki widać, że najlepsze miejsce do latania jest między ulicami Szkolna-Trakt Napoleoński-Akacjowa-Parkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 dlaczego na Zumi nie pokazjue mi mapy ? a jesli chodzi o latatanie , miszkam na osiedlu Parkowym koło Traktu Napoleońskiego a latam w okolicach ul Jaśminowej na mapie koło rowu zaznaczonego na niebiesko :? a tu mapa : http://www.rokietnica.pl/d/rokietnica.pdf Do środy mam urlopik więc można coś zmontować w sensie latania , czekam na hasło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.