Ładziak Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Tomek, ten pierwszy to 100% Czechy . Obok niego cała seria modeli opartych na wspólnych kadłubach i różnych skrzydłach. TopModel ma też w ofercie trochę modeli robionych w Chinach - nie wiem, jaka jakość bo nie widziałem. Czytałem, że gut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Ja mu tam pod ogon nie zaglądałem , dla mnie nie ma znaczenia czy model jest z Czech czy z Chin. Ważne jest waga modelu , powierzchnia, bo to one decydują czy model będzie kamikadze czy też przyjemnością z latania . Ja już kilka takich cegłówek przerobiłem w życiu i przez to zmarnowałem 2 lata latania na walce z modelem i ciągłymi jego naprawami. Teraz mam awersję i odrazę do czegoś co ma obciążenie płata 100g/dc2, a nie ma ponad 2m rozpiętości. Przypomina mi się stare czasy modeli styropianów z GWS-a. Ci co potrafili zrobić w miarę lekko byli zachwyceni ,ale sporo modelarzy klęło te model ile wlazło, bo ciężko zrobione latały jak przecinaki , a lądowanie zawsze było zagadką.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2102 Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 dla mnie nie ma znaczenia czy model jest z Czech czy z Chin.Ważne jest waga modelu , powierzchnia, bo to one decydują czy model będzie kamikadze czy też przyjemnością z latania Tomku powiedziałeś bardzo dobrze !!! Ja się tez pod tym podpisuję. I może jeszcze bym dodał, że te lekkie są najczęściej ładniej wykończone. P.S. Artist ARC jest bardzo dobry ale i piękny - czyli godny polecenia. http://nastik.pl/tm-artist-arc-p-1369.html A zauważcie koledzy, że Extra nie dość, że "cegła" to niezbyt efektowna. :evil: Żeby nie odbiegać od tematu i doradzić koledze: do: From_heaven Przemyśl jeszcze zakup Artista ARC - przynajmniej weź go pod uwagę. Tomek ma rację - model jest dobry, nas pewno droższy ale nie powinieneś żałować ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Już raczej na pewno zdecydowałem się na Cessnę z CMPRO. Jakaś taka potrzeba posiadania makiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2102 Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Jakaś taka potrzeba posiadania makiety To jest uzasadnienie. Koniecznie opisz nowy nabytek kiedy będziesz go miał. Czekamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.