Tompson Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Witam mam problem z regulatorem jeti jes 012 przy zmianie aparatury odbiornik i nadajnik na dx7 coś chyba żle się zalogowało i cały czas mam pełne obroty na silniku nie ważne czy przełącznik w regulatorze jest na on czy of oraz czy odbiornik się już zalogował cały czas daje full prąd na silnik ;(.Regulator nic nie pika - nie loguje się podłączyłem do odbiornika inny regulator walkery i dalej to samo,nie wiem kurcze jak to wszystko zresetować . CZy bindowanie z bindem na kanale THRO i baterią zapiętą do odbiornika mogło namieszać Jestem zielony w tym temacię więc proszę o wyrozumiałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Czy próbowałeś podpiąć w miejsce regulatora serwo? A sprawdzałeś, czy czasami "gaz" nie pojawił się na innym kanale - też za pomocą serwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompson Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 nie ma gazu na innym kanale na THRO servo wychyla się po dodaniu gazu zaraz po podpięciu zasilania regulatora silnik kręci się nieważne czy gaz jest na 0 czy na 100 % (nie reaguje na niego) nie wydaje wogóle żadnych dżwięków , nie loguje przedtem pikał po zalogowaniu się i wszystko było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Wygląda na to, że regulator nie uzbraja się, bo nie traktuje cofnięcia drążka gazu jako maksymalnego. Nie znam tej aparatury, ale musisz zwiększyć zakres maksymalnych wychyleń dla kanału THRO, ew. zwiększyć trymowanie, o ile to możliwe - ale to gorsze rozwiązanie. EDIT: dziwne, że silnik kręci się - jak regulator się nie uzbraja, to nie powienien ruszyć... hmmm... :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompson Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 najgorsze jest to że na obu regulatorach jest to samo przed zalogowaniem puszczają full prąd na silnik tak jakby wczytały złe ustawienia przy podłączeniu do odbiornika przy zapięciu do innego odbiornika-nadajnika walkery 701 dalej jest to samo może to silnik ma jakieś zwarcie albo spalił oba regulatory ;( sprawdziłem na innym regulatorze-silniku i sygnał z apki jest właściwy więc prawdopodobnie szlak trafił oba regulatory albo się ( zawiesiły na takich obrotach) niestety nie wiem czy można je wogóle zresetować czy zmienić to w jakikolwiek sposób prawdopodobnie pójdą w kosz ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 witam. Regulatory procesorowe mają zabezpieczenie przed przypadkowym uruchomieniem i nie mogą same podac napięcia bez odpowiednich impusów z nadajnika. raczen napewno spaliłeś tranzystor mocy (dostał zwarcie) i dlatego silnik dostaje pełne napiecie. Możesz sprawdzić omomierzem zapewne będzie zwarcie. Regulatory jeżeli nie jest dość mocno spalona płytka są do naprawy. Poszukaj przyczyny bo spalisz następny. Sprawdź ile prądu pobiera silnik ,może mieć zwarcie lub uszkodzone uzwojenie. Moze za mocny silnik do tego regulatora.Posiadam różne regulatory. Info na mojej www Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompson Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 silnik Permax 400 ( był z modelem easy star) - regulator jeti jes 012 do tej pory wszystko chodziło ok dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.