Skocz do zawartości

Jantar 1 z Model Making

andrzejp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Całolaminat czy kadłub laminat a skrzydła styro oklejone?? Jeżeli całolaminat to nie polecam. Kolega zakupił ten modelik. Jedna polówka skrzydła warzyła 1,1kg :shock: , ze skrzydeł szuflady na bagnet odpadły po pierwszym locie. Jeżeli zakupisz ten model to jest przy nim bardzo dużo pracy :(

Opublikowano

Andrzej mam bardzo zle doswiadczenia z produktami tej firmy. Kupilem ich kadlub do szybowca. Tylko na zdjeciu fajnie wygladal to co mi przyslali to istna zenada. Lepiej zrobisz wybierajac jakis fajny szybowiec czeski w Nastiku. to tylko sugestia, zrobisz jak bedziesz chcial :)

Opublikowano

Dzięki Rafał, przejrzałem ofertę tej firmy, ale podjąłem decyzję, że Jantar 1 będzie musiał jeszcze poczekać. Po prostu szkoda byłoby tak pięknego modelu, dla mnie to, co trzymam w rękach na moim zdjęciu (czyli EasyGlider PRO), to ciągle jeszcze "bestia" ;)

Opublikowano

Dzięki za opinię. Dopóki nie zobaczę produktów tej firmy na własne oczy, to jestem wyleczony z zakupów w Model Making.

Odnośnie Model Partner, to znam ofertę. Mam nawet jeden modelik , który się nazywa "Rebel".

Tak jak pisałem w poprzednim poście, mój zapał prześciga umiejętności latania, więc postanowiłem go ostudzić. Tym bardziej, że w szafie leży i czeka Ventus 2hx.

Opublikowano

wiem ze nie moj to wątek ale tez rebel mi sie podoba i niestety mam ten sam problem zapał wyprzedza umiejetnosci i roznie to sie konczy a co pan sadzi o tym modelu bo bardzo mi sie podoba i tak sie nad nim zastanawiam

Opublikowano

Troszeczkę odbiegamy od tematu, ale chyba mogę sobie na to pozwolić. Rebel był moim pierwszym modelem po 25-letniej przerwie. Bardzo mi się spodobał i dlatego go kupiłem. Jeżeli chodzi o wykonanie, to mogę powiedzieć, że jest raczej dobre, laminat jest OK, płaty konstrukcji styro+fornir+folia też OK. Jedyne co należy zmienić to sterowanie wysokością. To zaproponowane przez producenta jest bardzo mało precyzyjne - praktycznie ster wysokości nie wraca do położenia neutralnego.

W moim egzemplarzu słabo są spasowane przejścia z płatów w winglety, ale to jest szczegół - tak mi się przynajmniej wydaje.

O zachowaniu modelu w powietrzu niewiele mogę powiedzieć, gdyż się na tym mało znam ale na pewno jest to model szybki, zwrotny, wymagający pewnych umiejętności. Gdy jest w powietrzu szybuje i wygląda pięknie. Mam jakieś krótkie filmiki z lotów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.