Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zacząć swoją przygodę z samolotami RC. Czytałem że Pioneer 1400 to dobry model na początek ale że elektronika która jest w zestawie jest słaba. Więc postanowiłem kupić zestaw kit i dokupić elektronikę ale z racji że się nie znam za bardzo na modelach proszę was o doradzenie jaki silnik, regulator,jaka pojemność baterii, jakie serwa i jaka aparaturę do tego żeby zmieścić się maksymalnie w kwocie 350 - 400 zł. Wszelki rady co do sklejania pioniera ustawiania silnika itd. są mile widziane.

Opublikowano

Hej. Że sklejaniem tego modelu nie powinno być żadnych problemów. Co do wyposażenia to 4 serwa 9-gramowe, lipol 3s 2200mAh, regulator 20-30A i silnik 1800kV a2212 że śmigłem 6x5,5 apc (ja akurat mam założony 2200kV i na drażku gazu musiałem ograniczyć obroty) wychodzi model ok 900gram do lotu. Wszystko można kupić na eBay lub oczywiście w PL sklepach.

Opublikowano

Aleście Panowie wyskoczyli z tym tematem tutaj, jak "Filip z konopii"! Przecież to dział dla miłośników maluchów (tak do 100g). Skasować (tylko nie męczyć admina, bo można to zrobić samemu!) i założyć/przekopiować od nowa w dziale: Modele średniej wielkości (1 - 1,5m).

Warto też najpierw zapoznać się z forum (co, gdzie i jak) no i poczytać co już napisano na ten temat (bo może nie trzeba będzie wcale zadawać "sto razy" tego samego pytania?  :rolleyes:   - tylko cierpliwie poszukać): Pioneer 1400

... a dopiero jak nic nie znajdziemy, to wtedy zakładać temat, ale we właściwym dziale (kłania się regulamin forum!).

Gdyby tak wszyscy robili, to mielibyśmy na forum jeden "wielki kociokwik" i galimatias do n-tej potęgi. Trochę więcej staranności, dokładności i cierpliwości, bo te cechy modelarz MUSI POSIADAĆ! ;)

Reasumując - zadanie dla Wiktora:

- Przeczytać regulamin forum ze zrozumieniem

- Zapoznać się dokładnie ze strukturą forum (co, gdzie, jakie działy, czego tyczą)

- Najpierw szukać materiałów długo i cierpliwie (użyć wyszukiwarki) w bogatej bazie forum (zanim zaczniesz zadawać pytania).

Opublikowano

Przepraszam, przez przypadek dodałem ten temat w małych i mikro modelach. Mam też pytanie jak usunąć temat?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.