Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Wyszpachlowałem i wyszlifowałem kadłub, niestety, szpachlówka jest biała, za późno zrobiłem próbę z z folią. Chcę go okleić na biało, ale szpachlówka bardzo wyraźnie przebija. Czy jest coś w odcieniu balsy, czym można teraz szpachlowane miejsca przed oklejaniem pokryć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Ciężka sprawa,możesz napisać co to za folia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 To folia oracover jak w tytule. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Oracover jest w kilku odmianach i jeżeli to jest ten najlżejszy to faktycznie widać przez niego najmniejszą różnicę kolorów na balsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 To może kup folię nie prześwitującą i oklej? :wink: .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 To jest standardowa. Jeśli okleję czerwoną, zupełnie nie ma śladu. A biała...? Widocznie ma jakiś słaby ten pigment... Niedługo będę miał szpachlówkę w odcieniu balsy, ale co z tego, skoro to wszystko mam już cacy wyszlifowane... :? Aż się prosi jakiś szybkoschnący sprej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Jedyne co to mogę Ci poradzić to rozrobienie talku z Distalem (tym 24h) do postaci dość gęstej śmietany i nałożyć cieniutką warstwę na balsę.Daje to białą powłokę , bardzo lekką, cieniutką i bardzo łatwą do szlifowania.Folia też ładnie się do tego klei ale trzeba uważać przy oklejaniu żeby nie zostało powietrze pod folią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Kaziuk standard firmy no name? Ja bym chyba kupił inną folię a dokładnie to Oracover std. Może to droższe rozwiązanie ale da najlepsze efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 To jest dokładnie Oracover Standard. Może mi jakąś kichę przysłali... :? Znając swoje do nich szczęście wcale bym się nie zdziwił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 A gdzie kupowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 W ModeleMax, ale z nimi akurat nie miałem dotąd żadnych problemów... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Może przeleć model jakąś jaśniejszą bejcą by wyrównać tonację. Właśnie sprawdzam moją białą folię - jest tak nieprzenikliwa , że aż strach :devil: Nic a nic nie prześwituje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 To jest dokładnie Oracover Standard. Może mi jakąś kichę przysłali... :? Znając swoje do nich szczęście wcale bym się nie zdziwił. Całkiem możliwe,folia miała pod spodem papier czy inną folię? Oklejałem białym Oracoverem std. i czegoś takiego nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Woskowany papier z napisem ORACOVER itd. Ale przy tym dochodzeniu znalazłem też jakąś, jak mówisz, na folii. Zaraz ją sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 A to pomyłka za tamten post.To może kup folię nie prześwitującą i oklej? :wink: .Pozdrawiam Usuń sam swoje pomyłki albo poproś o to moderatora i będzie porządek. ps. Kaziuk mój biały był na papierze i nie przebija nic a nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 No ta podłożona folią jakby ciut ciut lepsza, ale też prześwituje... :? A ja, jako stary lakiernik, wszystkie łączenia wyszpachlowałem na cacy gładko... :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Czyli jako stary lakiernik nie chyba użyłeś szpachlówki do balsy Postaram się sprawdzić swoją jeżeli znajdę jakieś skrawki i nakleję najpierw czerwoną a na nią białą i zobaczymy jak o będzie wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Muszę dodać do niej jakiegoś pigmentu, bo to do niczego taka robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Kaziuk, co to za model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Kaziuk, co to za model? widać ze EXTRIM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.