Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Wyszpachlowałem i wyszlifowałem kadłub, niestety, szpachlówka jest biała, za późno zrobiłem próbę z z folią. Chcę go okleić na biało, ale szpachlówka bardzo wyraźnie przebija. Czy jest coś w odcieniu balsy, czym można teraz szpachlowane miejsca przed oklejaniem pokryć?
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Ciężka sprawa,możesz napisać co to za folia?
Kamil6593 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 To folia oracover jak w tytule.
Gość slawekmod Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Oracover jest w kilku odmianach i jeżeli to jest ten najlżejszy to faktycznie widać przez niego najmniejszą różnicę kolorów na balsie.
Kamil6593 Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 To może kup folię nie prześwitującą i oklej? :wink: .Pozdrawiam
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 To jest standardowa. Jeśli okleję czerwoną, zupełnie nie ma śladu. A biała...? Widocznie ma jakiś słaby ten pigment... Niedługo będę miał szpachlówkę w odcieniu balsy, ale co z tego, skoro to wszystko mam już cacy wyszlifowane... :? Aż się prosi jakiś szybkoschnący sprej...
Gość slawekmod Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Jedyne co to mogę Ci poradzić to rozrobienie talku z Distalem (tym 24h) do postaci dość gęstej śmietany i nałożyć cieniutką warstwę na balsę.Daje to białą powłokę , bardzo lekką, cieniutką i bardzo łatwą do szlifowania.Folia też ładnie się do tego klei ale trzeba uważać przy oklejaniu żeby nie zostało powietrze pod folią.
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Kaziuk standard firmy no name? Ja bym chyba kupił inną folię a dokładnie to Oracover std. Może to droższe rozwiązanie ale da najlepsze efekty.
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 To jest dokładnie Oracover Standard. Może mi jakąś kichę przysłali... :? Znając swoje do nich szczęście wcale bym się nie zdziwił.
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 W ModeleMax, ale z nimi akurat nie miałem dotąd żadnych problemów... :?
Irek M Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Może przeleć model jakąś jaśniejszą bejcą by wyrównać tonację. Właśnie sprawdzam moją białą folię - jest tak nieprzenikliwa , że aż strach :devil: Nic a nic nie prześwituje.
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 To jest dokładnie Oracover Standard. Może mi jakąś kichę przysłali... :? Znając swoje do nich szczęście wcale bym się nie zdziwił. Całkiem możliwe,folia miała pod spodem papier czy inną folię? Oklejałem białym Oracoverem std. i czegoś takiego nie widziałem.
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Woskowany papier z napisem ORACOVER itd. Ale przy tym dochodzeniu znalazłem też jakąś, jak mówisz, na folii. Zaraz ją sprawdzę.
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 A to pomyłka za tamten post.To może kup folię nie prześwitującą i oklej? :wink: .Pozdrawiam Usuń sam swoje pomyłki albo poproś o to moderatora i będzie porządek. ps. Kaziuk mój biały był na papierze i nie przebija nic a nic.
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 No ta podłożona folią jakby ciut ciut lepsza, ale też prześwituje... :? A ja, jako stary lakiernik, wszystkie łączenia wyszpachlowałem na cacy gładko... :cry:
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Czyli jako stary lakiernik nie chyba użyłeś szpachlówki do balsy Postaram się sprawdzić swoją jeżeli znajdę jakieś skrawki i nakleję najpierw czerwoną a na nią białą i zobaczymy jak o będzie wyglądać.
Gość Kaziuk Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Muszę dodać do niej jakiegoś pigmentu, bo to do niczego taka robota.
motyl Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Kaziuk, co to za model? widać ze EXTRIM
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.