woj66 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Dziękuję za wszelkie sugestie odnośnie modelu, jeszcze to przemyślę. Pierwsze loty planuje na wiosnę. Gregor - na pewno zaopatrzę się w tę książkę, ebook jest dostępny i jest tani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Wg mnie najpierw symulator, w tzw. międzyczasie szukaj życzliwego (jest ich wielu), który da Ci polatać swoim modelem "po kablu" w systemie trener-uczeń (bardzo bezpieczny sposób: ty latasz sterujesz jedną aparaturą, w każdym momencie kolega może jednym przyciskiem przejąc sterowanie). Od razu będziesz wiedział na czym stoisz. Pozwoli Ci to uniknąć jednego z dwóch błędów: 1. kupna modelu zbyt trudnego w pilotażu - konsekwencje oczywiste Jest to przypadek statystycznie znacznie częstszy, z drugiej strony, jego "powszechność" jest w części sztucznie zawyżana przez niezłomnych piewców mitu o 5 sekundowym pierwszym locie. 2. kupna modelu zbyt mało ambitnego - konsekwencje mniej oczywiste, m. in. strata kasy, czasu, nerwów, nuda, itd. O tym wariancie (model zbyt łatwy/nudny) mówi się znacznie rzadziej, a tymczasem człowiek człowiekowi nierówny zdolnościami, niektórzy zaliczają kilkuminutowe pierwsze loty, i nie daj sobie a priori wmówić, że ty tych zdolności nie masz, tylko SPRAWDŹ jakie masz. Fun Cuba mam, polecam jako pierwszy model, po opanowaniu na symulatorze startów i lądowań i/lub sprawdzeniu się "po kablu". Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj66 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Cały czas ćwiczę na symulatorze. Znajomy modelarz pomoże mi w oblataniu modelu i w pierwszych lotach. Najbardziej obawiam się ucieczki modelu, lub wysokiego drzewa bo w przypadku kreta model można naprawić lub wymienić uszkodzone elementy, bo są dostępne. Spodobał mi się ten ten Blazer, jego cena i możliwości dlatego zadałem pytanie. Dzięki za dobre słowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 bo w przypadku kreta model można naprawić Nie zawsze kolego , nie zawsze ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi