Jaromir Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 I jego najnowszy satelita... Nawet nie wiedziałem, że tylu sąsiadów ma baseny ;-) http://pl.youtube.com/watch?v=aTXcNVL_SHg Do czasu aż się nie przeleciałem z kamerą „do dołu”. SkyLady II i kamera całkiem nie modelarska ale lżejsza od CamOne2 (tylko 25g) http://www.q-s.pl/prod2/APEXTO_KAMERA_DV008.html Sami oceńcie czy się nadaje do modeli, to również film z tej kamerki: http://pl.youtube.com/watch?v=B5KqiFVTPLw
-==PEGAZ==- Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Ja przepraszam że zapytam ... Czy Ty nie masz czasem problemów z zakłóceniami ????
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Jak dla mnie słabiutki obraz i wstawienie filmu na Vimeo chyba też niewiele pomoże. Momentami w rogach robi się ciemno i tylko w kółku na środku coś widać to na tym filmie z kamerą ustawioną na wprost. W tym filmiku z kamerką do dołu wieje nudą obraz skacze i się przewraca,źle się to ogląda. Miejsce które filmujesz raczej atrakcyjne dla Ciebie bo podglądasz swoich sąsiadów
Jaromir Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Opublikowano 2 Listopada 2008 Ja przepraszam że zapytam ... Czy Ty nie masz czasem problemów z zakłóceniami ???? Też się zastanawiam... Ale chyba nie są to zakłócenia radiowe (zewnętrzne - transmisji). Bo zdarza się zazwyczaj tylko na pełnej mocy. Raz miałem uszkodzony (nadłamany) kondensator w silniku i po wymianie ustąpiło. Ale dodatkowym objawem był wtedy spadek mocy. Teraz wyglądają na cale ;-) Model daleko nie był - w linii prostej max 300m, a latem nad polami w termice na znacznie więcej (oczy bolały y już w zasadzie kształtu modelu nie było widać - może 800m nie wiem). Zbieram na prawdziwą aparaturkę...
Jaromir Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Opublikowano 2 Listopada 2008 Jak dla mnie słabiutki obraz i wstawienie filmu na Vimeo chyba też niewiele pomoże. Wiesz - do modelu za 300 z nie stawię kamerki za 800 No i czy włączyłeś "oglądaj w wysokiej rozdzielczości"? Momentami w rogach robi się ciemno i tylko w kółku na środku coś widać to na tym filmie z kamerą ustawioną na wprost. Tym „o zmierzchu”? No jak już pisałem - kamerka „w długopisie”, za to tylko 25g z własnym akku... No ja na jakość nie narzekam - w zasadzie przy dobrym i stabilnym oświetlaniu niewiele ustępuje FlyCamOne2 ale waży połowę mniej. W tym filmiku z kamerką do dołu wieje nudą obraz skacze i się przewraca,źle się to ogląda. Miejsce które filmujesz raczej atrakcyjne dla Ciebie bo podglądasz swoich sąsiadów Ale obejrzałeś do końca? ;-) Też liczyłeś baseny?
olo Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Basenów nie liczyłem po kilku kółkach nad tymi samymi domkami zaczynam się nudzić. Gdybym wstawiał film i prosiłbym kogoś o obejrzenie i ocenę to wybrałbym najlepsze co mam. Chyba zauważyłeś że kręcenie filmików to żadna nowość i robi to sporo ludzi. Najczęściej lepsze są zdjęcia niż takie sobie filmiki. Chciałeś oceny to ją dostałeś chyba nie spodziewałeś się nominacji do Oskara
Jaromir Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Opublikowano 2 Listopada 2008 Chyba zauważyłeś że kręcenie filmików to żadna nowość i robi to sporo ludzi. Zauważyłem, że więcej jest linków do jakiś filmików nieautorskich - takich „amerykanckich”. Własnych (autorskich - wykonanych przez je linkujących) jest rzeczywiście trochę - ale jakoś w mniejszości i formę mają zmienną ;-) Chciałeś oceny to ją dostałeś chyba nie spodziewałeś się nominacji do Oskara No spoko - ale jak Ci się udało zrobić pierwsze filmy to nie cieszyłeś się? Zresztą - zrobione samodzielnie bardziej cieszy Dla tego też niebawem biorę się za moją deltę - bo latanie fabrycznym składakiem modelarzowi, który zaczął w latach 80zw. wydaje się niesportowe Mam leki niesmaczek - choć SkyLady bardzo fajnie nadaje się na odświeżenie umiejętności... Ale to taka dygrasja...
olo Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Każdego z nas mogą kręcić inne sprawy,jeden lata3D drugi walczy z modelem żeby nie spaść ja nie kręcę filmów Kiedyś myślałem że SkyLady to modelka Powodzenia w filmowaniu sąsiadów i innych rzeczy ciekawych rzeczy O swojej delcie załóż koniecznie załóż nowy temat.
muszes Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Model daleko nie był - w linii prostej max 300m, a latem nad polami w termice na znacznie więcej (oczy bolały y już w zasadzie kształtu modelu nie było widać - może 800m nie wiem). Z tego co widziałem to latasz na aparaturze od SL Coś mi się nie chce wierzyć że ten zestaw ma zasięg 800m :arrow: :idea: :shock:
cobra Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Wzrokowa ocena wysokości i odległości modelu jest złudna. Od kiedy mam variometr mocno tę ocenę zweryfikowałem. Jeszcze nie tak dawno myślałem, że model jest o wiele wyżej niż w rzeczywistości. Szybowcem 2 metry staram się nie wznosić wyżej niż 500 m, a przy 600 m położenie takiego modelu trudno już wzrokowo ocenić.
Jaromir Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Opublikowano 3 Listopada 2008 Wzrokowa ocena wysokości i odległości modelu jest złudna. Od kiedy mam variometr mocno tę ocenę zweryfikowałem. Jeszcze nie tak dawno myślałem, że model jest o wiele wyżej niż w rzeczywistości. Szybowcem 2 metry staram się nie wznosić wyżej niż 500 m, a przy 600 m położenie takiego modelu trudno już wzrokowo ocenić. O właśnie - dzięki za praktyczne porady, bo ja też byłem sceptyczny co do moich wrażeń co do wysokości... Jak się zabieram za latanie to zawsze dbam o dobre zasilanie. Może 800m nie ma, ale z 400 na pewno
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.