Jaromir Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 I jego najnowszy satelita... Nawet nie wiedziałem, że tylu sąsiadów ma baseny ;-) http://pl.youtube.com/watch?v=aTXcNVL_SHg Do czasu aż się nie przeleciałem z kamerą „do dołu”. SkyLady II i kamera całkiem nie modelarska ale lżejsza od CamOne2 (tylko 25g) http://www.q-s.pl/prod2/APEXTO_KAMERA_DV008.html Sami oceńcie czy się nadaje do modeli, to również film z tej kamerki: http://pl.youtube.com/watch?v=B5KqiFVTPLw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Ja przepraszam że zapytam ... Czy Ty nie masz czasem problemów z zakłóceniami ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Jak dla mnie słabiutki obraz i wstawienie filmu na Vimeo chyba też niewiele pomoże. Momentami w rogach robi się ciemno i tylko w kółku na środku coś widać to na tym filmie z kamerą ustawioną na wprost. W tym filmiku z kamerką do dołu wieje nudą obraz skacze i się przewraca,źle się to ogląda. Miejsce które filmujesz raczej atrakcyjne dla Ciebie bo podglądasz swoich sąsiadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Ja przepraszam że zapytam ... Czy Ty nie masz czasem problemów z zakłóceniami ???? Też się zastanawiam... Ale chyba nie są to zakłócenia radiowe (zewnętrzne - transmisji). Bo zdarza się zazwyczaj tylko na pełnej mocy. Raz miałem uszkodzony (nadłamany) kondensator w silniku i po wymianie ustąpiło. Ale dodatkowym objawem był wtedy spadek mocy. Teraz wyglądają na cale ;-) Model daleko nie był - w linii prostej max 300m, a latem nad polami w termice na znacznie więcej (oczy bolały y już w zasadzie kształtu modelu nie było widać - może 800m nie wiem). Zbieram na prawdziwą aparaturkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Jak dla mnie słabiutki obraz i wstawienie filmu na Vimeo chyba też niewiele pomoże. Wiesz - do modelu za 300 z nie stawię kamerki za 800 No i czy włączyłeś "oglądaj w wysokiej rozdzielczości"? Momentami w rogach robi się ciemno i tylko w kółku na środku coś widać to na tym filmie z kamerą ustawioną na wprost. Tym „o zmierzchu”? No jak już pisałem - kamerka „w długopisie”, za to tylko 25g z własnym akku... No ja na jakość nie narzekam - w zasadzie przy dobrym i stabilnym oświetlaniu niewiele ustępuje FlyCamOne2 ale waży połowę mniej. W tym filmiku z kamerką do dołu wieje nudą obraz skacze i się przewraca,źle się to ogląda. Miejsce które filmujesz raczej atrakcyjne dla Ciebie bo podglądasz swoich sąsiadów Ale obejrzałeś do końca? ;-) Też liczyłeś baseny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Basenów nie liczyłem po kilku kółkach nad tymi samymi domkami zaczynam się nudzić. Gdybym wstawiał film i prosiłbym kogoś o obejrzenie i ocenę to wybrałbym najlepsze co mam. Chyba zauważyłeś że kręcenie filmików to żadna nowość i robi to sporo ludzi. Najczęściej lepsze są zdjęcia niż takie sobie filmiki. Chciałeś oceny to ją dostałeś chyba nie spodziewałeś się nominacji do Oskara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Chyba zauważyłeś że kręcenie filmików to żadna nowość i robi to sporo ludzi. Zauważyłem, że więcej jest linków do jakiś filmików nieautorskich - takich „amerykanckich”. Własnych (autorskich - wykonanych przez je linkujących) jest rzeczywiście trochę - ale jakoś w mniejszości i formę mają zmienną ;-) Chciałeś oceny to ją dostałeś chyba nie spodziewałeś się nominacji do Oskara No spoko - ale jak Ci się udało zrobić pierwsze filmy to nie cieszyłeś się? Zresztą - zrobione samodzielnie bardziej cieszy Dla tego też niebawem biorę się za moją deltę - bo latanie fabrycznym składakiem modelarzowi, który zaczął w latach 80zw. wydaje się niesportowe Mam leki niesmaczek - choć SkyLady bardzo fajnie nadaje się na odświeżenie umiejętności... Ale to taka dygrasja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Każdego z nas mogą kręcić inne sprawy,jeden lata3D drugi walczy z modelem żeby nie spaść ja nie kręcę filmów Kiedyś myślałem że SkyLady to modelka Powodzenia w filmowaniu sąsiadów i innych rzeczy ciekawych rzeczy O swojej delcie załóż koniecznie załóż nowy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszes Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Model daleko nie był - w linii prostej max 300m, a latem nad polami w termice na znacznie więcej (oczy bolały y już w zasadzie kształtu modelu nie było widać - może 800m nie wiem). Z tego co widziałem to latasz na aparaturze od SL Coś mi się nie chce wierzyć że ten zestaw ma zasięg 800m :arrow: :idea: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Wzrokowa ocena wysokości i odległości modelu jest złudna. Od kiedy mam variometr mocno tę ocenę zweryfikowałem. Jeszcze nie tak dawno myślałem, że model jest o wiele wyżej niż w rzeczywistości. Szybowcem 2 metry staram się nie wznosić wyżej niż 500 m, a przy 600 m położenie takiego modelu trudno już wzrokowo ocenić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Wzrokowa ocena wysokości i odległości modelu jest złudna. Od kiedy mam variometr mocno tę ocenę zweryfikowałem. Jeszcze nie tak dawno myślałem, że model jest o wiele wyżej niż w rzeczywistości. Szybowcem 2 metry staram się nie wznosić wyżej niż 500 m, a przy 600 m położenie takiego modelu trudno już wzrokowo ocenić. O właśnie - dzięki za praktyczne porady, bo ja też byłem sceptyczny co do moich wrażeń co do wysokości... Jak się zabieram za latanie to zawsze dbam o dobre zasilanie. Może 800m nie ma, ale z 400 na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.