motyl Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 dalsza część postępów w pracy teraz w pierwszej kolejności muszę zająć się olinowaniem a poźniej zrobić mocowanie napędu do wózka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ty se kuku kiedyś zrobisz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Motyl cośik Ci sie tylne koła rozlazły :mrgreen: jak ty w takim tepie budujesz to może Ci moja motolotnie podesle do weekendu napewno zdarzysz :rotfl: PS. ciekawe jak ty to teraz z tego pokoju wyniesiesz :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 jak ty w takim tepie budujesz to może Ci moja motolotnie podesle do weekendu napewno zdarzysz spoko sam wózek to jest 2h roboty PS. ciekawe jak ty to teraz z tego pokoju wyniesiesz :lol2: albo przez okno, albo w odwrotnej kolejności niż wniosłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Prace przebiegają błyskawicznie... Ale Ty masz cierpliwą żonę. Jak ja bym tak zagracił mieszkanie to szybciej i wyżej bym z tym wyleciał niezależnie od zaawansowania składania.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Żona się nie czepia bo pewnie sama ma chrapke na lot tym latadłem :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Prace nad moją trajką w czwartek były wstrzymane, bo składałem tą "oryginalną" kolega jak przyjechał po odbiór to szczękę zbierał po całej podłodze. Nie był w stanie uwierzyć że można tak przemyślaną konstrukcję zrobić prawie w domowych warunkach. Dotychczas miał napęd mocowany na stałe teraz w ciągu 5sek napęd można zdjąć Szkoda że nie zrobiłem fotki, ale może kiedyś wstawię w sezonie Ale potem był piątek i dziś sobota Moja trajka jest w 99% gotowa. Została mi tylko kosmetyka. między części ruchowe włożyć przekładki teflonowe, poprzycinać naddatki wystających śrub. no i najważniejszy przymocować napęd docelowo. Jak widac poniżej najlepiej przetestować na własnej :ass: w przyszłym tygodniu będe musiał w tygodniu pojeździć sobie tym po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Motyl uśmichnij się taka fajna zabwawka a twoja mina jaksa taka grobowa Popraw te rozlazłe koła a poza tym jest SUPER no opruc tego styrodurowego pilota :devil: jak posali młodzi :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Popraw te rozlazłe koła to akurat celowa robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Popraw te rozlazłe koła to akurat celowa robota Bedzie mogl szybciej w zakrety wchodzic - bez recznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Tylko pogratulować Motyl dobrej roboty. Wózek pierwsza klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Ma się ten talent Sam siedzę dziś od południa i zachwycam się jak narcyz. Jeszcze tylko mocowanie napędu. Jutro idę testować konstrukcje po "polskich" drogach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Jaki cel mają te rozjeżdzające się koła :?: Zbieżność jak w maluchu po spotkaniu ze ścianą :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 A taki cel żeby hamowały Muszę jeszcze jutro dokładnie to przepatrzeć bo faktycznie na zdjęciu są rozbieżne, a cel był na zbieżne żeby i stateczność zwiększyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Podziwiam pomysłowość wykonania oraz odwagę niezbędną do latania czymś takim. Jak widzę rozsądnie dla żony miejsca nie ma.... A w necie widziałem taką dwuosobową , tylko pewnie napęd i skrzydło musiałyby być większe. Tylko do jeźdźenia po tym mieście dorób sobie oświetlenie i zarejestrój do ruchu... już widzę minę patrolu policyjnego. A tak nawiasem to spotkałem już na drodze faceta w wózku od motolotni... :lol2: EDIT - Pewnie ślepy jestem bo nie widzę śmigła... bo chyba nie odpaliłeś napędu w mieszkaniu :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Siminini nie jest chętny palić ze śmiga, ale na zimne wole dmuchać. dzieciaki koło tego latają a niech mu jednak się zachce zapalić albo co innego Do dwuosobowej wystarczy zrobić inną górną ramę, ja swoja szykowałem pod "mono" i tak ją krępowałem żeby mi nie przeszkadzała w nogach, te pseudo oryginalne mają szerszą ramę po całości i łydkami zaczepia się przy kierowaniu, a na bicepsie zostają ślady po lataniu, ale jak ktoś ma dwie lewe ręce to musi kupować gotowce. Żona sobie polata na tym wózku sama, akurat jej waga napędu i wózka będzie się mieścić w wadze skrzydła, do tandemu mam za małe, a napęd 22KM poradził by sobie oczywiście bez jakiś tam ekstremalnych wznoszeń ale polatać by polatał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Jak powiedział tak uczynił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 No i pięknie Gratulować talentu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Gratulacje samochód już masz xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Albo mi się wydaje ,albo Ci światła stopu nie działają? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.