kolekszy Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 W instrukcji jest coś ciekawego, wysuwana antena, jednak w realu ani drgnie, ani w lewo ani w prawo Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
kolekszy Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2019 Wystarczy złapać i wysunąć czy trzeba ją jakoś specjalnie ustawić ? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
stema Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Po prostu pociągnąć do góry. Jak w "czerwonym" rysunku.
Bodzioch Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Antena 2.4 GHz raczej się tylko kładzie na prawo , nie wysuwa się bo to nie jest antena teleskopowa nadajnika 35 MHz. Błąd w tłumaczeniu ale powinna się położyć tak też widać na rysunku. Chyba że to Sakwa Sd 10 jak w tytule postu to nie wiem. A jednak trochę się wysuwa.
stema Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Jeszcze, przy okazji, podpowiem, że można baterię zamienić na lipo 2S. Zmierz wymiary i dobierz. "Zapomnisz " o ładowaniu.
kolekszy Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2019 Baterie mam 2, jedną właśnie lipo i drugą pakiecik eneloop . Co do anteny, Pan Radek z ol-pen odpisał mi że pierwsze wersje nadajnika miały antenę wysuwaną. Późniejsze wersje już tego nie miały, więc nie ma co się szarpać. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Helix Opublikowano 11 Stycznia 2019 Opublikowano 11 Stycznia 2019 W moim nadajniku antena się wysuwa natomiast u mojego kolegi, który kupił takie radio kilka lat później nie wysuwa się. Myśleliśmy, że się mechanizm zablokował ale nie, wszystko było ok. Doczytałem się, tylko niestety nie pamiętam już gdzie, że producent po jakimś czasie zrezygnował z tego rozwiązania. O zasięg nie ma co się obawiać, kolega Włodek lata tym radiem dużymi jetami często do granicy widzialności i nigdy nie miał utraty zasięgu.
kolekszy Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2019 No to jestem spokojny. Można zamykać temat Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi