Marek_Spy Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Musze zrobić tulejki amortyzujące i wydrukowałem forme zalałem silikonem z tubki i po dwóch dniach nie zastygł. Może jakieś sugestie z czego to zrobić ? coś gumopodobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Jak prosty kształt to klejone warstwy gumu wycięte np wycinakami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 A czym kleic gumę ? nie bardzo mi się to podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Może silikon do form, taki odlewniczy. Na aledrogo jest tego dużo. Mieszasz dwa składniki i wlewasz do formy. Po godzince można śmiało wyjąć z formy. Ja stosowałem do małych form,ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Jak już masz drukarkę...to wydrukuj to co chcesz z tpu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Nie mam filamenty tpu Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij model elementu który potrzebujesz. Coś podumamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 To wygląda tak, tulejki amortyzacyjne to te niebieskie, wymiary srednica max 10 mm wysokosc 15 mm podciesie 7-8 mm. A moze jest sposób na utwardzenie tego silikonu ? Taki zwyczajny cuchnący octem w google widziałem ze dodają maki ziemniaczanej ale to mi się nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Myślałem, że to coś specjalnego, nietypowego, a tutaj zwykły wibroizolator. Nie łatwiej kupić? https://abc-rc.pl/product-pol-8133-Wibroizolator-13mm-9mm-silikonowy-bialy-tlumik-drgan-damper-amortyzator-1-szt.html Można dobrać wymiar jak i twardość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 No proszę są widziałem gdzieś do gimbala po 40 zł i to mnie skłoniło do narysowania formy a tu po 1 zł . Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi