lech-j Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Witam mam prośbę do kolegów o dobór Regulatora ESC do silnika Emax GT2820/06 KV 985 docelowo ma być zamontowany w motoszybowcu wyposażony w 6 serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 https://abc-rc.pl/product-pol-2795-Silnik-Emax-GT2820-06-KV985-540W.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 https://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=948 Max Ampere: 57 A Z tego wychodzi, że regulator 60A powinien styknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 A nie za mały zapas ? Osobiście wolałbym dać 65-70A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Znalazłem trochę inne dane: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech-j Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 No właśnie sklepy podają rożne parametry też dlatego pytam kolegów bardziej doświadczonych jaki optymalny ESC zamontować aby było dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 A nie za mały zapas ? Osobiście wolałbym dać 65-70A Skoro pokrewne silniki, wg producenta, biorą <60s max 48A to ten może mieć zbliżony pobór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Witam mam prośbę do kolegów o dobór Regulatora ESC do silnika Emax GT2820/06 KV 985 docelowo ma być zamontowany w motoszybowcu wyposażony w 6 serw. Tylko jeszcze podaj z jakim śmigłem będzie pracował i z jakim akku (dokładnie typ i producent). Wtedy będzie można z grubsza coś przewidywać. Dane z tych tabelek są rzadko zgodne z prawdą, czasem tylko jej bliskie (+/- 10%), to raczej z modelu matematycznego a nie z realnych pomiarów. ESC też zależnie od marki, powinno być IMHO: najwyższy realny prąd silnika na świeżym pakiecie + 20%. Regulator przy pracy ciągłej na max gazu nie powinien się za bardzo nagrzewać, bo to straty i ryzyko. Za bardzo to znaczy powyżej 60...65*C na próbie naziemnej pracy ciągłej bez chłodzenia przy otoczeniu 25*C. Ale skoro to szybowiec, to praca dorywcza... Proponowałbym coś z Hobby Wing-ów 60A, to niezbyt drogie i bardzo niezawodne ESC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech-j Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Witam śmigło posiadam 11.6 a co do aku to jeszcze nie na byłem może coś zaproponujesz Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 A rozmiary tego szybola to tajemnica ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech-j Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 1200 długość 2600 rozpiętośćWysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 1200 długość 2600 rozpiętość Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Przewidywana waga do lotu ? Podobnych rozmiarów Radiana XL ciągnie podobny wymiarami silnik na takim samym śmigle, tylko składanym. Silnik ma 1200 obr/min/V i zasilam go z 3S 5200/5300 Turnigy multistar/SLS X-tron. Tych pierwszych do wytężonej pracy chwilowej nie polecałbym, te drugie jak najbardziej. Po przeskalowaniu wychodziłoby dla Ciebie 4S 3700...4000mAh, ale może być mniejszy. Zrób próbę wyważenia wzdłużnego z jakimiś ciężarkami zamiast pakietu, z planowanym setupem. Do tego dobierz wagowo pakiet, to jest zawsze podawane w opisie danego pakietu. Jak już się zdecydujesz i nabędziesz ESC, to nie zapomnij o jego właściwym ustawieniu - zwłaszcza rozruch, timing i hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech-j Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Przewidywana waga do lotu ? Podobnych rozmiarów Radiana XL ciągnie podobny wymiarami silnik na takim samym śmigle, tylko składanym. Silnik ma 1200 obr/min/V i zasilam go z 3S 5200/5300 Turnigy multistar/SLS X-tron. Tych pierwszych do wytężonej pracy chwilowej nie polecałbym, te drugie jak najbardziej. Po przeskalowaniu wychodziłoby dla Ciebie 4S 3700...4000mAh, ale może być mniejszy. Zrób próbę wyważenia wzdłużnego z jakimiś ciężarkami zamiast pakietu, z planowanym setupem. Do tego dobierz wagowo pakiet, to jest zawsze podawane w opisie danego pakietu. Jak już się zdecydujesz i nabędziesz ESC, to nie zapomnij o jego właściwym ustawieniu - zwłaszcza rozruch, timing i hamulec. Dzięki bardzo za poradę a waga pustego modelu bez wyposażenia to ok 1050g pisałem też do sklepu ABC RC i mieli problem też z tym silnikiem ale powiedzieli mi to samo co Pan że dla pakietu 3s to regulator min 70A a dla 4s to regulator 50A ale dla pewności 60A myślę że zdecyduje się na Hobby Wing 60A i pakiet 4s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi