goleo7 Opublikowano 10 Listopada 2008 Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam, chciałem przedstawić model nad którym pracuję od kilku miesięcy- ZLIN 526 w malowaniu ŻELAZNY, SP-CSU. Dopiero teraz znalazłem czas na zaprezentowanie etapów budowy, postaram się nadrobić zaległości :mrgreen: . Jest to moja pierwsza prezentacja modelu na forum, więc proszę o wyrozumiałość . Model prawie całkowicie wykonany z balsy. Rozpiętość - 95cm Długość - 85cm Waga: nieznana Kilka zdjęć tego co dotychczas wykonałem : Ciąg dalszy nastąpi pozdrawiam
Piotrek_F3J Opublikowano 10 Listopada 2008 Opublikowano 10 Listopada 2008 Czesc,bardzo ładnie wykonujesz to mógłbym poprosić o plany ? pyra_1993@o2.pl Z góry dzięki
goleo7 Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Opublikowano 10 Listopada 2008 Niestety plany nie są mojego autorstwa i nie mam zgody na rozpowszechnianie ich;)
Tomek Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Trzeba przyznać że wychodzi Ci to super. Możesz powiedzieć coś jaką metodą nakładasz wzory na model. To są rysunki czy kilka warstw folii ?
luki0506 Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Cześć. Bardzo fajny model. :wink:. Powodzenia :wink: :!:
goleo7 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 Trzeba przyznać że wychodzi Ci to super.Możesz powiedzieć coś jaką metodą nakładasz wzory na model. To są rysunki czy kilka warstw folii ? Naklejki drukowałem w firmie reklamowej. Kosztowało mnie to więcej niż za oracover Naklejki miałem przygotowane w Corelu, dzięki koledze Rzepka. Te dwukolorowe naklejki to firma wykonywała poprzez naklejenie dwóch warstw, w przypadku 'ludzika' pod spodem biała część a na górze czarna;) pozdrawiam Maciek
goleo7 Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Opublikowano 11 Lipca 2010 Po długiej przerwie przy pracach nad modelem, ZLIN wzbił się dziś po raz pierwszy w powietrze. Maski nie montowałem, bo jeszcze nie gotowa. Kabinka "robocza", bo finalna jeszcze nie ma mocowania. Udało się wykonać 2 loty po ok. 10 minut, bez żadnych uszkodzeń. Poniżej kilka zdjęć:
Supersamiec Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 A mozna poprosić chociaż o podobne plany? I czym całość jest pokryta, oracover?
motofan11 Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 Piękny model :shock: Teraz trzeba dorobić mu towarzystwo
ECO400 Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 To podwozie jest zrobione w skali :?: model bardzo ładny wyszedł
Maciej Ritmann Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 wiesz co? Obrzydliwie............piękna maszynka ci wyszła < 8) :shock: masz jakieś planicha? może go w depro zrobię?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.