Chomik Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Ja latam w MODE 2 :roll: i nie będę ukrywał że jest chwilami ciężko z tym rollem :evil: Jak na razie latam na symulatorku by nauczyć się odpowiednich odruchów, żeby się nauczyć tej figury. A potem na lotnisku próby.... jak poskładam moją Extre :lol2: problem stwarza mi kierunek :? kierunek mam na lewym drążku z gazem i chwilami przy zmianie kierunku skacze gazem do góry a w tedy modelik obraca się nie tak jak ma :? dodatkowym problemem jest wyczucie wychyleń. zdarza mi się że znacznie przesadzam.... No i dla ułatwienia startuje z żylety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Ja tez latam w mode 2 także da sie;) Trening trening i jeszcze raz trening. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Ja wiem że się da Chwilami bardzo ładnie mi to idzie ;D A treningu nie przeskoczę tylko że to nie jest takie hop siup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 No w mode 2 zdecydowanie trudniej to zrobić ale się oczywiście da. rok temu sam o to samo pytałem ale po kilkunastu godzinach na symulatorze i w realu zaczyna to wychodzić. Trzeba cały czas podtrzymywać kierunkiem i wysokością, ruchy wykonywać w rytm obracania się modelu a zakręty uzyskuje się dzięki przesunięciu fazy swoich ruchów względem obrotu modelu i jak przyspieszasz ruchy to model zakręca w stronę przeciwną niż wychylone masz lotki a jak opóźniasz swoje ruchy względem obrotu modelu to model będzie zakręcał w tą stronę co masz drążek lotek wychylony. Po kilku h ćwiczeń będziesz już ósemki poziome kręcił a jak do tego nauczysz się operować dobrze gazem i orientować się w tym wszystkim to i ósemki pionowe wykręcisz. proponuje AFPD i pomarańczową extrą ćwiczonka. fajnie się nią ta figure robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek80 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Witam. Mam pytanie m. in. do użytkownika darkarll. Panie Darku, w którym momencie wychyla Pan lewy drążek w róg? Gdy model jest na boku czy na płasko? Jak to jest z gazem? Dodajemy w jakimś określonym momencie? Ćwiczę rolling harriera w kółko i szczerze powiedziawszy nie za bardzo mi to wychodzi nawet w Aerofly.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Moment dodania gazu i podpierania trzeba wyczuć indywidualnie dla każdego modelu. Zależy to też od siły wiatru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Rzeczowa odpowiedź Rabbit. Załóżmy , że w Aero nie ma wiatru, a model to Edge żółto-niebieski z czarną aksamitką ... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Moment dodania gazu i podpierania trzeba wyczuć indywidualnie dla każdego modelu. Zależy to też od siły wiatru. no i ani na boku ani na płasko , a raczej pomiędzy "na boku " i "na płasko " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 a nie da się radia zmiksować żeby ta akrobacja trochę łatwiej wychodziła? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Nie za bardzo. po prostu ćwicz w symulatorze. po kilku godzinach będziesz kręcił lewo i prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 To tylko na symulatorze bedzie krecił.Na żywo jest inaczej trzeba sporo treningu i wyczucia.Jednym to przychodzi szybko innym niestety nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Masz rację ale oczywiście od symulatora może zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Polecam Extre kreci na pełnych wychyleniach jak wiertarka a przy odpowiedniej regulacji expo jest dobra do precyzyjnego latania Bardzo ładnie lata tez Yak 55M krilla w Aerofly pro deluxe, ale trzeba sporo ustawic, bo standadowo jest kilka błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Wiem ze symulator :wink: coś tam mi wychodzi, chciałem tylko trochę sobie uprościć, ale nie tak łatwo :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witam! Już kiedyś odzywałem się w dziale 3D http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=18371 i naprawdę polecam ten elementarz! Sekcja intermediate. Co do rolling harrier oraz innych harrier'ów to dokładniejszy link w tym miejscu: http://www.jamesballard.co.uk/newwildwings/pages/intermediate/intermediatemenu.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.