madrian Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Przeglądając niedawno temat o (chyba) niemieckich combatach, widziałem tak fotki elementów depronowych, wyglądających jak wytłoczone na jakiejść formie. http://www.rc-network.de/forum/showthread.php?t=111031 Pierwsza fotka. Mam wobec tego pytanie: Czy da się tak krępować zwykły depron (taki sklepowy rowkowany, lub gładki), czy też elementy takie uzyskuje się przez bezpośrednie formowanie masy w formie (fabrycznie)? Może to nie depron, tylko EPP? Jeśli się da, to jak to zrobić? I jakie są ograniczenia i wady takiej technologii (np. tylko kształty proste jak na fotce, czy też bardziej skomplikowane)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Moim zdaniem to elementy cięte CNC ze styroduru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 To elementy cięte drutem. CNC albo przy pomocy dwóch wzorników (jak np. skrzydło trapezowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Być może CNC, ale mi to wygląda na zwykłe gięcie depronu na ciepło na jakimś kopycie, elementy wychodzą bardzo podobnie jeśli nie ma jakiś bardzo wymyślnych kształtów, Jednakże grubość i struktura tego materiału nie wskazuje zbytnio na depron 6mm :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 wtrące sie do tematu;] zobaczcie 5 post lub 2 zdjęcie na tej stronie: http://www.rc-network.de/forum/showthread.php?t=111031&page=5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Może faktycznie się nabrałem i to jest taśmowa produkcja CNC z pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.