Taunus Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Jaka prędkość wiatru wystarczy szybowcowi Fox(multiplex) do lotów na zboczu jeśli waży ok. 80g. ? Chciał bym polatać tym szybowcem, a wieje u mnie dość słabo i zastanawiam się jaki wystarczy mu wiatr. Zapomniałem dodać że chcę latać na zboczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 A sprawdzić nie możesz? :wink: To mały i lekki szybowiec więc i wiatru dużo nie potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taunus Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Nie moge sprawdzić bo go niemam. Dodałem masę modelu+ wyposarzenie i chciałbym wiedzieć czy mi poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Poleci, kumpla fox ważył 100g i poleciał, więc Twój też będzie latał :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 To mały i lekki szybowiec więc i wiatru dużo nie potrzeba co z tego że mały i lekki? nie ma jakiegoś dobrze odwzorowanego profilu, o ile jakikolwiek ma :roll: a i obciążenie powierzchni też pewnie spore wychodzi, więc wątpie żeby chciał latać w słabych warunkach, ale moge się mylic :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Na zboczu jest wiele zależnosci poza prędkością wiatru jest nachylenie zbocza , rodzaj przedpola termika . Model powinien latać przy 3m/s i średnim zboczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Poleci, kumpla fox ważył 100g i poleciał, więc Twój też będzie latał :wink: jak na zboczu są dobre warunki to nawet deska od kibla poleci wg. mnie odpowiednie dla tego modelu byłoby zbocze o sporym nachyleniu, nawet niewielkie, tak żeby moznabyło latać tuż przy krawędzi, takim modelem dalsze odlatywanie nie jest wskazane - wiadomo, z doskonałością słabo ... lekkie duszenie i nie ma jak uciec albo wrócić :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.