Pablooo Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Witam wszystkich forumowiczów Niestety stało się przez moją nieuwagę i pośpiech podłączając pod kanał 3 w odbiorniku koszyk z 4x aa 6v pomyliłem bieguny ;( element zaznaczony na zdj zrobił się czerwony i pyk... pacjent nie żyje.. moje pytanie do mistrza da się go ożywić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Nie widać na zdjęciu ale możliwe ze to dioda zabezpieczająca zenera, po wymianie powinien ożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Zenera to jest dioda stabilizująca napięcie , tu może być zwykła dioda włączona w kierunku zaporowym. Trzeba to usunąć i modlić się żeby po podłączeniu zadziałało mając nadzieję że dioda ma zwarcie. Jednak bardziej wygląda mi to na kondensator elektrolityczny. PS: pod pomarańczowym kondensatorem jest chyba stabilizator, wygląda jak by miał dziurę.. Na 10000% ma dziurę po wystrzelonej strukturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Ale jak widzę że ktoś napisał "rzyje" czy "nierzyje" to rzygać jakoś przychodzi na myśl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Pozamiatane.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablooo Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Faktycznie jest taka mała dziurka:( no nic dzieki Panowie za oględziny i za wyrok. Leci do kosza. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 11 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Ale jak widzę że ktoś napisał "rzyje" czy "nierzyje" to rzygać jakoś przychodzi na myśl... I słusznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi