pilot Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Czy ktoś używał drewnianych śmigieł Bambula w modelach z napędem elektro ? Myślę nad zmianą APC 15x8 E na 15x4 Bambula ale nie wiem czy te śmigła nadają się do takiego zastosowania i czy jest sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Z tego to wiem to w Niemczech latają na bambuli większymi elektrykami i nic się nie dzieje, trzeba tylko dorobić odpowiednia tulejkę aby otwór w smigle pasował na ośkę. Mówił mi to Pan Leszek ze sklepu Model Partner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam. Jeśli chcesz śmigło drewniane do elektryka, to polecam Xoar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ale Xoary np. nie maja 15x4. Najmniejszy skok przy tej srednicy to 15x7. Panie Krzysztofie, po testach tej balmbulki prosze sie podzielic wrazeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ale Xoary np. nie maja 15x4. Najmniejszy skok przy tej srednicy to 15x7. No właśnie z tego m.in. powodu (2-gi to łatwa dostępność) wybrałem Bambule. Panie Krzysztofie, po testach tej balmbulki prosze sie podzielic wrazeniami. Proszę bez pana Śmigło miało być do fun-fly'a ale obecnie jestem na etapie odchudzania i model dostaje nowy, mniejszy i lżejszy silnik. Nie wiem czy podpasuje do tego motorka ale test na pewno zrobię jak już będzie siedział w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.