pilot Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Czy ktoś używał drewnianych śmigieł Bambula w modelach z napędem elektro ? Myślę nad zmianą APC 15x8 E na 15x4 Bambula ale nie wiem czy te śmigła nadają się do takiego zastosowania i czy jest sens.
kamil_rc Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Z tego to wiem to w Niemczech latają na bambuli większymi elektrykami i nic się nie dzieje, trzeba tylko dorobić odpowiednia tulejkę aby otwór w smigle pasował na ośkę. Mówił mi to Pan Leszek ze sklepu Model Partner.
Depesz Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Witam. Jeśli chcesz śmigło drewniane do elektryka, to polecam Xoar.
alchemique Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ale Xoary np. nie maja 15x4. Najmniejszy skok przy tej srednicy to 15x7. Panie Krzysztofie, po testach tej balmbulki prosze sie podzielic wrazeniami.
pilot Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Ale Xoary np. nie maja 15x4. Najmniejszy skok przy tej srednicy to 15x7. No właśnie z tego m.in. powodu (2-gi to łatwa dostępność) wybrałem Bambule. Panie Krzysztofie, po testach tej balmbulki prosze sie podzielic wrazeniami. Proszę bez pana Śmigło miało być do fun-fly'a ale obecnie jestem na etapie odchudzania i model dostaje nowy, mniejszy i lżejszy silnik. Nie wiem czy podpasuje do tego motorka ale test na pewno zrobię jak już będzie siedział w modelu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.