Atomizer Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Witam po przerwie na forum Chciałem pokazać mój nowy model i pierwszy dwupłatowiec, który zrobiłem zimą a wczoraj był pierwszy lot. I to udany Rozpiętość 80cm Waga do lotu 264g z pakietem 2s 550mAh napęd REDOX - Silnik Brushless BBL 450/1200 regulator REDOX - Regulator obrotów 12A Na 2s trochę słabo cięgnie ale da się latać, nie mam pakietu 3s w podobnej wadze, lepszy byłby tu silnik emax 3f EMAX CF2805. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Bardzo fajny model, daj może większe śmigło? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Fajny, podobny do An2. Do tego silnika możesz pokombinować ze śmigłami : 7 x 6 - 9 x 5 - 8 x 4. Latanie "na skrzydłach" zamiast "na śmigle" ma też swoje zalety, człowiek uczy się normalnie latać zamiast polegać na ciągu. Mam podobną sytuacje z jednym dwupłatem. Na pakiecie 3S szaleje po niebie aż miło ale jak założę 2s to muszę się napracować, żeby zyskać jakąś wysokość. Zwracam wtedy bardziej uwagę na wiatr i to jak go wykorzystać oraz na to żeby wszelkie zakręty były wykonane poprawnie i bez straty prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi