Ja-Jacek Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam znalazlem na allegro taka kamerke http://www.allegro.pl/item485386221_kamera_toshiba_camileo_hd_hc_4gb_gratis_wawa.html I tu mam pytanie czy ktos z was takiej uzywal lub mial z nia stycznosc?Chodzi mi o ew. zapis z zestawu FPV,a moze podepne ja do modelu ? Co o tym sadzicie? Jacek
Peter Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 Co o tym sadzicie? Za ta kase ja bym bral. Podejrzewam ze to klon/mutacja Aipteka.Ale funkcje bogatsze.No i ten kabel HDMI,to musi juz dzialac dobrze skoro udalo sie Toshibie zrobic takie wyjscie - za te pieniadze. Za niewielka kase masz ,,prawdziwe'' HD. Po pierwszym filmie przyznasz mi racje ze warto bylo.
darkarll Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 kupiłem taką kamerke całkiem niedawno , nagrywa przyzwoicie , montowałem do modelu , jakość w HD super , "przesłone" czy jak tam to zwać zmienia skokowo , ale widziałem gorsze , no i z tym nagrywaniem z zewnętrznego źródła to raczej ściema , nie znalazłem żadnego gniazda oznaczonego jako IN , w instrukcji obsługi też nic na ten temat nie napisano , jest też wersja PRO z optycznym zumem razy 3 , może te nagrywają , ja swoją kupiłem też z myślą nagrywania z FPV a tu skucha , jeśli ktoś wie jak na to coś nagrać z zewnętrznego źródła to chętnie wysłucham
Peter Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 jeśli ktoś wie jak na to coś nagrać z zewnętrznego źrudła to chętnie wsłucham W opisie nie ma slowa na ten temat,wiec nie ma AV IN.
Bartek Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 W opisie nie ma slowa na ten temat,wiec nie ma AV IN. Funkcja nagrywania z zewnętrznego źródła Tak :?: :?: :?:
Ja-Jacek Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Opublikowano 20 Listopada 2008 Ok przekonaliscie mnie,kupie jak tylko dotra do sklepu bo wyszly!!!!
buwi777 Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 A są gdzieś taniej niż na alledrogo z tego linku co podałeś ?
diem Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 A są gdzieś taniej niż na alledrogo z tego linku co podałeś ? http://www.ceneo.pl/1784000 Bardzo podobnie (tylko bez kart), moze znajdziesz sklep blisko domu, bedzie bez wysylki, karty sdhc 4gb ~30zl.
Peter Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Aukcja na Allegro napisał/a:Funkcja nagrywania z zewnętrznego źródła Tak No wlasnie,tez to zauwazylem,ale zignorowalem. Jesli tak jest i nagrywa przez kabel AV sygnal AV wejsciem kompozytowym,to kamerka ma mistrzostwo swiata. Bede zaraz po Jacku ktory ja kupi. Dzieki za przypomnienie tego faktu.Niedlugo sie przekonamy jak jest.
diem Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 To ja moze jeszcze dam opis z hurtowni w ktorej to zaopatruja sie owe sklepy Opis Techniczny: Kod Producenta PA4085M-1CAM Zapis Standard Video (SD) Tak Zapis High Definition (HD 1080i) Tak Format AVCHD (MPEG-4/H.264, 5.1 DD) Tak Rodzaj nośnika pamięć masowa wbudowana 64 MB Karta pamięci Tak Typ kart pamięci SDHC Obiektyw wymienny Nie Przetwornik CMOS Zoom cyfrowy (maks.) 8 x Regulacja ostrości Automatyczna Stabilizator obrazu Nie Tryb nocny Nie Kompensacja tylnego światła Automatyczna lub manualna Regulacja równowagi bieli Automatyczna Funkcja nagrywania z zewnętrznego źródła Tak Wyświetlacz LCD (przekątna) 2,5 cale System zapisu dźwięku Cyfrowy Wyjście HDMI Tak Wyjście Component Nie Port USB 2.0 Tak Gniazdo DV Nie Gniazdo AV Tak Gniazdo S-Video (mini DIN) Nie Wbudowana lampa błyskowa Tak Wbudowana lampa video brak Akumulator Litowo-jonowy Wymiary (wys x szer x gr) 108 x 71 x 34 mm Waga 150 g Wyposażenie przewodnik wprowadzający, dysk CD, futerał,pasek, kabel HDMI/USB/AV,słuchawki stereofoniczne, statyw Opis kamera wideo, aparat fotograficzny, dyktafon, pamięć masowa, obsługa telewizji standardowej i HDTV Informacje dodatkowe kamera wideo High Definition (720p), funkcja YouTube — łatwe przekazywanie filmów do serwisu YouTube, odtwarzacz plików MP3, wykrywacz ruchu Zapasowa bateria kosztuje ok. 75zl netto, pojemnosc 1050mah edit: nie zauwazylem, opisy sa na zywca sciagniete z hurtowni wiec wszyscy tam kupuja.
Peter Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Funkcja nagrywania z zewnętrznego źródła Tak Dobrze,tylko nie napisali jaki sygnal.Moze to byc rowniez np. dyktafon lub magnetofon. Poczekamy na opis Jacka.
diem Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Oj, nie mowilem ze ma na 100%, wrecz przeciwnie, opisy w tej hurtowni czesto wprowadzaja w blad. W kolejnej hurtowni juz troche inny opis, bez funkcji nagrywania z zewnętrznego źródła.
darkarll Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 chętnie sprzedam swoją kamerke Camileo HD , kupiona 2 miesiące temu , wszystkie papiery , paragon ,itd itd ,folia na ekranie , brak oznak użytkowania , cena 300 zł bez karty SD
Ja-Jacek Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Opublikowano 20 Listopada 2008 chętnie sprzedam swoją kamerke Camileo HD , kupiona 2 miesiące temu , wszystkie papiery , paragon ,itd itd ,folia na ekranie , brak oznak użytkowania , cena 300 zł bez karty SDOki a mozesz podac przyczyne dla ktorej chcesz sie jej pozbyc?Ja sie zdecydowalem na zakup czy ma funkcje nagrywania zewnetrznego czy nie/mam zamiar umiescic ja w modelu razem z FPV/Mam nadzieje ze jakosc materialu filmowego bedzie zdecydowanie lepsza od dotychczasowych moich poczynan.Zestawu FPV bede uzywal do kontroli nagrywanego materialu-tak sobie wykombinowalem a ze cena jest niewygorowana to mysle ze warto.Jacek PS. tu link do moich dotychczasowych produkcji
Peter Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 chętnie sprzedam swoją kamerke Camileo HD , kupiona 2 miesiące temu , wszystkie papiery , paragon ,itd itd ,folia na ekranie , brak oznak użytkowania , cena 300 zł bez karty SD Biore :!: Reszta na PW. ps. upss,chyba Jacek byl pierwszy.Jesli tak to sie spoznilem,jesli nie,jestem nastepny w kolejce.
Ja-Jacek Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Opublikowano 20 Listopada 2008 Spoko Peter ja poczekam na zakup w sklepie na miejscu /mozesz brac/ Jacek
Ja-Jacek Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2008 [url=http://g.imageshack.us/img517/ob Kamerke juz mam pora pomyslec o platformie.Jako ze jestem z natury leniwy postanowilem wykorzstac stary model,ktory sie kurzy w modelarni.Rozpietsc wynosi 1990mm a waga ok 2500g.W orginale napedzany byl silnikiem spalinowym 6,5cm,obecnie zastosuje silnik elektryczny.W przedniej czesdci kadluba chce umiescic kamerke FPV w celu podgladu zapisywanego materialu.Link do testu kamerki Toshiba http://vimeo.com/2466938 Jacek
Tomisław Piotr Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Chyba nie ma 25 kl/sek., albo elektroniczny stabilizator tak szatkuje obraz. Ja bym wymieniał.
Peter Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Wielkie dzieki za test. Poprosilbym jeszcze o krotki filmik z planem dalszym (np. na spacerze) Chodzi mi o to aby zobaczyc czy nie gubi sie z obiektem w dalszym planie.Tzn. odalony dom , ok 300m i szybki obrot w lewo/prawo o 60 stopni na nastepny obiekt.Wowczas bedzie widac poklatkowosc i ew. poradze jak ja zniwelowac.W powietrzu ten efekt zaniknie,ale nie calkiem. Druga sprawa,program do edycji (ciecia,mozntaz),masz taki w zestawie ? No i na koniec,zobacz czy setupie masz ustawiony automat.To w tym punkcie gdzie sa ustawienia oswietlenia,zarowe,jarzeniowka,slonce , pochmurno.Sprawdz czy kamerka ma w menu balans bieli,bo gubi sie na czerwonym,a raczej jest jego calkowity brak. Dogadalem sie,w styczniu dojedzie taka sama do mnie,bedzie nas dwoch,wiec zawsze razniej zmagac sie z materia :rotfl: Ladny model
Tomisław Piotr Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 W powietrzu ten efekt zaniknie Wątpię ani ciśnienie, ani temperatura, ani wilgotnośc, ani prędkośc wiatru tego nie zmienią ale nie calkiem. A ile?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.