Karolek98 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Z racji ze z samolotami mi nie wychodzi to postanowiłem spróbować zbudować drona (te takie 4 silnikowe kosiarki latające). Posiadam juz baterie 3300mAh i 1000mAh 11.1V oraz nadajnik FS-i6 z odbiornikiem FS-iA6B. Teraz pytanie brzmi jakie elementy beda mi dodatkowo potrzebne by takowego drona stworzyć. Zależy mi by dron latał, a nie smigal i startował w jakichś zawodach. Najlepiej jesli części będą dostepne do kupienia na niemieckim Amazonie i będą tanie ale sprawdzone. Dodatkowo dobrze bylo by miec podgląd z lotu na żywo wiec jest jeszcze prośba o doradzenie mi co najlepiej kupic by miec zasięg podglądu na 200 metrów. Obraz moze byc niskiej jakości, wazne by byl nieprzerwany. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek98 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Czy ten zestaw sie nadaje? Cos dokupić? Zamówić oddzielnie? https://www.amazon.de/dp/B010FMGUS8/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_Sq-aDbSYQ3W7A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nitromaniak Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Ten dron spelni twoje oczekiwania - https://bit.ly/2Rj2FF7 Budowanie dronow przestalo sie oplacac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek98 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Ten dron spelni twoje oczekiwania - https://bit.ly/2Rj2FF7 Budowanie dronow przestalo sie oplacac. Rzeczywiście tańszy był by ten model, ale jednak przyjemność jest w budowaniu, modyfikowaniu i lataniu. Będę czuć satysfakcję z tego. Po za tym mam tak jakoś ze wszystko szybko niszcze. Wole zbudować własnego drona od podstaw bym w razie uszkodzenia plytki, ESC lub silnika mógł spokojnie wymienić i nie stresować się kompatybilnoscia. Jesli twierdzisz ze ten model moze byc modyfikowany i w razie potrzeby będę w stanie wymienić części to go kupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nitromaniak Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Mozesz tam wlozc plytkowa kamere fpv, podczepic kamerke GoPro, dac wiekszy pakiet z wtyczka xt30, posiada silniki bezszczotkowe, dlugosc lotu wynosi kilkanascie minut. Jak za 270zl to ten dron jest bezkonkurencyjny. Samo wymienianie czesci niczego nie uczy, co innego napisanie wlasnego oprogramowania np. w arduino do sterowania silnikami przy budowie wlasnego drona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek98 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 No a co bym pptrzebowal do FPV? Tak bym mial zasieg na 200 metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Do FPV potrzebujesz kamerę i nadajnik które umieścisz na pokładzie. Kamera 1000TVL lub jakiś używany runcam lub foxeer. Wszystko jedno który - taki na który Cię stać. Nadajnik 5.8Ghz polecam ET200 - 200mW. Lub cokolwiek co ma zbliżone parametry. Na ziemi potrzebujesz gogle/monitorek i odbiornik Video 5.8GHz. Niektóre gogle mają wbudowany odbiornik. Odbiornik np Boscam 32ch lub lepszy Rd32 lub RD40 z diversity. Najtańszy monotorek to 4,3 cala do kamery cofania ale to dla desperatow. Gogle vrd2 lub ev800d mają wbudowany odbiornik. No i do tego oczywiście anteny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi