mataus Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Witam szanowne grono helimaniaków.Jestem calkowicie zielony w dziedzinie heli lecz bardzo mi sie to spodobalo.Mam pytanko.Jaki model najlepiej kuoic na początek?/ Lama v4 może być ?? czy taki 4 konalowy heli firmy walker (jakos tak).Którym bedzie sie prosto pilotowało.?? Z góry dzięki Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Hej. Zdecydowanie Lama, a V3 czy V4 już nie ma znaczenia. Też uczę się na Lamie i nie narzekam:-) z resztą na forum jest trochę info o lamie poczytaj!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataus Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Dzięki za odp.Skoro latasz lamką to sie Ciebie cos zapyttam,czy jak zwiększasz obroty tz.startujesz to on sie obraca w lewo lub w prawo??I czy to wogule leci do pszodu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Bierz Lamę V3 lub V4 :!: Róznice między nimi: - V3 jest lżejsza o 10g - V4 ma większe wibracje ogona od V3 gdzie ogon jest sztywniejszy - w V3 można zastosować trochę więcej upgrade (ale to tylko drogi tuning wizualny) - V3 nie ma obciętych snapów - V3 ma łamiący się ogonek, a w V4 łamie się podwozie (oczywiście jak bedziesz miał dużego crasha) Pozytym to bierz tą która ci się bardziej podoba. Symulator jest nierealistyczny (FMS) więc zainstaluj sobie HELI-X i wybierz np. Hurricane 550 czy model oryg. HELI-X (żółty) Lama lata do przodu i jak zwiększasz moc to obraca się powoli ( załeży od ustawienia 4 in 1) Zawis da się zrobić, ale nie od razu. Trzeba się trochę pomęczyć z ustawieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Z początku zapewne będzie się obracała bo wątpię żeby była ustawiona poprawnie, ale nie martw się, żeby przestała się kręcić czasami wystarczy trymer w nadajniku, jeśli on nie pomorze to trzeba kombinować z pokrętłem proportional w 4w1 Lama lata do góry w dół :devil: prawo, lewo, przód, tył, i obrót w okół własnej osi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataus Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Wielkie dzieki koledzy.To mam kupic v4 czu v3 mi bardziej podoba sie v4 ale nei wiem jak tam pod względem technicznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 - V3 nie ma obciętych snapów A V4 ma? Moje snapy są całe, czego nie można powiedziec o orczykach serw. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Jak Ci się bardziej podoba V4 to kup V4 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataus Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 ok to kupuje v4xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 coaxialV4 napisał/a:- V3 nie ma obciętych snapów A V4 ma? Moje snapy są całe, czego nie można powiedziec o orczykach serw. Oczywiście chodziło mi o orczyki , a nie o snapy :oops: Przejęzyczyłem się. :oops: Ja też mam V4 :wink: i jestem zadowolony po zmodyfikowaniu ogonka, a orczyki na serwach mi nie przeszkadzają , chociaż mogli by ich nie skracać (ale wtedy by się do kabiny nie zmieściły ) albo dodać do pudełka Lamki ,,pełne orczyki" (np.jako części ,,zapasowe") ale już :ble:. Moja rada. :idea: Najpierw naucz się latać na symulatorze Heli-X wybierając np. te modele co podałem i dopiero przejdź do ,,prawdziwych" lotów. ( czyt. jak nie rozbijesz modelu przez minutę lotu i wylądujesz, to jest dobrze i lataj lamą, który jest sama w sobie symulatorem helika - nie chcę Cię obrazić ale to naprawdę na początek nie jest łatwe ) NIE Lataj Na FMS (,,tym z pudełka" , bo to nie jest to samo co realu) :arrow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataus Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Dzieki za odp.Raczej nie polatam na tym symulatorze co mi podales boi nie mam tej aparatury co sie do PC-ta potpina a na klawaiturze to nie zbyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Aparaturę będziesz miał jak dostaniesz przesyłkę z lamką. :wink: :idea: Pamiętaj o wyjęciu kwarca z nadajnika , bo inaczej spalisz końcówkę mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataus Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Dzięki za rade.:)A tom lamką można latać na dworze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Jeśli nie wieje to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.