ssuchy Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Jak Ktoś znajdzie coś ciekawego, ale tylko o "mikrusach", to zapodawać: 1/ Towner H.J. Boys H. - Scale Model Aircraft That Fly - 1941 (104 str) 5 plików pdf (łącznie ok 64M) Interesująca książka o budowie modeli gumówek. Nowy w dziale mikrusów i świetny modelarz kol. Maciej pokazał nam, że takie modelarstwo "z myszką", jest równie ciekawe, jak RC. 1
Vesla Opublikowano 24 Czerwca 2019 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Jak będą dalej tak zminiać przepisy to pryjdzie nam się przeprosić z free fligt do 250g. Dzięki za książkę.
ssuchy Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2019 Noo, to też dlatego ja już tylko w mikrusy celuję (od dawna mnie w kościach łamało i przewidywałem kłopoty ). Na szczęście nie mam kompleksu niższości - nigdy mnie nie pociągało budowanie modeli wielkości chałup!
safari28 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Każdy buduje takie na jakie go stać i na co może sobie pozwolić. Wszystkie modele są dobre nawet i gotowe chinole to jest tez dobra alternatywa. Sam miałem superaira całkiem dobry model niestety miał kilka wad, mianowicie zbyt daleko usytuowane golenie co go całkowicie dyskwalifikowało do lotu myszkował po trawie i nie było można nim wogóle wystartować. 2 wada mocowanie goleni z buka buk pękał podczas przyziemienia taka natura drewna słoje wzdłuż same mówią za siebie można go zastąpić sklejką lotniczą wtedy nie będą się golenie wyłamywały. Następna kicha to błąd w instrukcji silnik 2T 6,5cc to niewypał na takim motorku nie da sie zrobić praktycznie nic bardzo mocne skrzydła to chyba największy + trochę poprzerabiać i maszynka git
ssuchy Opublikowano 7 Września 2019 Autor Opublikowano 7 Września 2019 Przypominam (chyba już gdzieś podawałem linka), że z mojego DROPBOXa można pobrać "paczkami" składanki planów małych modeli. 1
Rekomendowane odpowiedzi