motyl Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Norbert, to jeszcze ja dołoże swoje 3grosze Pamiętaj że każdy model ma inne opory aerodynamiczne, i dla przykładu na danym silniku jeden model będzie szedl jak wściekły a drugi będzie ledwo się kolebotał pomimo tej samej wagi. Druga sprawa że przesadny zapas mocy bardziej przeszkadza niż pomaga !! !! Dla przykładu widziałeś moją Katane w locie, tam silnik jest stanowczo za duży, bo latanie na 3 ząbkach gazu nie daje wystarczającej rozdzielczości do akrobacji a i to nie model do latanie około 100km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoath Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Norbert, To spoko, tylko teraz en silnik, troche mało kasy mam ;-/ i chciałem zakupić tego za 40zł , max. ciąg to 745g (6100RPM , śmigło 10x4,7SF, 3S, 11,1V, 18A) Myślałem nad RAYem ... ale podobno trudno się go czyści i są z nimi problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 motyl, :-) Twoja katana lata jak marzenie , jak wściekłe marzenie i do tego niezle kosi trawe po lądowaniu śmigłem :-) Wiem ze malo wygodne moze ale jaki zapas:-) Zawsze mozna trymerem troszke odjąć i nadmiar mocy zmniejszyc. Po tym jak zobaczylem ja w akcji z tym silnikiem nawet bym sie nie pokusil o wkladanie mniejszego. Az kabinke oderwało w locie taka moc hehe. Amoath, Raya nie mialem wiec sie nie wypowiem , uzywam silnikow turnigy i jestem zadowolony. Moze warto w takim razie dozbierać troche kaski skoro pogoda malo do latania i kupic raz a dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoath Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Turningy słyszałem że są dobre, ale pewnie prądu też troche potrzebują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Amoath, kazdy silnik potrzbuje pradu , im mocniejszy tym więcej. Akurat 3630C nie jest jakimś potworem jesli chodzi o apetyt prądowy Dla przykładu podany w linku przez Ciebie 14A , max 16A. A turnigy : Max. efficiency current : 10~15A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoath Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 To nie jest aż tak zle ... napisze na GG ... by nie robić OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Norbert, stojąc z boki to ci się podoba, a ja nią latając nie czuje tego. Mało tego Katana mi nie podpasowała właśnie z tego powodu że ma za duży nadmiar mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.