dziba Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 witam chciałem się dowiedzieć która ładowarka jest lepsza Imax b6 czy shark 10v2,0 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Masz na myśli : Imax B6 Vs Shark 10 v2.0 Wybór jest oczywisty: IMAX obsługuje większą ilość cel, ma wbudowany zasilacz i balanser, obsługuje ogniwa LI-Fe. Cena pozornie jest większa, ale jeśli dokupisz jeszcze balanser do Shark'a to cena wyjdzie większa. Oczywiście możesz powiedzieć: po co mi aż 6 cel, po co mi li-fe. Ja rok temu kupiłem Sharka + balanser 3S bo stwierdziłem, że nie będę używał innych pakietów. To było rok temu. Teraz mam różne pakiety, łącznie z li-fe i wybór padł na Accucel-6 wybór należy do ciebie. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alansiu123 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 A poza tym Imax-a można zasilać bezpośrednio z gniazdka 220V, dzięki temu nie będziesz musiał się kłopotać z przeróbką zasilacza. edit. Właśnie się dowiedziałem że są dwie wersje tej ładowarki Imax B6 i Imax B6-AC i tylko ta druga może być zasilana z 220V, za pomyłkę przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Ja też posiadam Imax-a B6.Jest całkiem dobra.Dzięki temu że ma wbudowany balanser nie musisz go juz kupować tak jak w przypadku Sharka.Oczywiście Shark i Imax to bardzo podobne ładowarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 imax b6 bo: - 6 ogniw litowych - obsługa nowych ogniw A123 - funkcja rozładowywania w celu przechowywania - balancer - pamięć 5 pakietów nie wiem jakiego imaxa koledzy widzieli ale zdecydowana większość wymaga jednak zasilacza tak jak i shark Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 nie wiem jakiego imaxa koledzy widzieli ale zdecydowana większość wymaga jednak zasilacza Takiego, do którego jest link w drugim poście. Weźcie pod uwagę, że balancer w imaxie b6 potrafi być nieskalibrowany i daje się używać dopiero po kalibracji (u mnie tak było). Poza tym z mojego b6 (wersja tylko na 12V) jestem zadowolony, jako z drugiej ładowarki (pierwsza to Pulsar). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.