JasQ Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Silniczek pali mi w zasadzie od palca ( i po palcach niestety :cry: oj bolało ) natomiast po odłączeniu żarzenia gaśnie na wolnych obrotach od połowy gazu w górę chodzi ok czy przyczyną może być zbyt zimne paliwo sprawdzałem go przy dosyć niskiej temp około 6 stopni po przepaleniu około 50-60 ml dalej gaśnie pomimo że jest rozgrzany silniczek ma przepalone około 0,5 l paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Perzepal 0,5l jeszcze na przelanym silniku. przepustnica otwarta na 3/4 gazu i iglica odkręć tak co by kręcil średnie obroty. A później można zacząć regulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Możliwe że świeca jest za zimna sprubuj na innej proponuje OS A3 lub OS 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Albo odkręć troche iglice od wolnych obrotów skoro na wolnych nie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 mysle ze iglica od wolnych obrotow moze wymagac dokrecenia, ale to jeszcze po przepaleniu z pol litra, nadmiar paliwa przydusza swiece. W przypadku gdyby byla za bardzo dokrecona gasl by przy wchodzeniu na obroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasQ Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 jak mam podłączone grzanie to obroty chodzą ok w całym zakresie dopiero jak odłączę zasilanie świecy gaśnie na obrotach od połowy w dół na razie jeszcze wypale 2-3 zbiorniczki i spróbuje znowu ustawić go jak nie pomoże spróbuje dać cieplejszą świece . Jak można prosiłbym o poradę jaką dać dopiero zacząłem ze spalinami a niestety jestem zdany tylko na siebie bo u mnie niema żadnego modelarza w okolicy poza 1 kosiarzem ale słabo go znam i prawie nigdy go niema . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 za zimna świeca ,z opisu .a jaką w tej chwili stosujesz pozdrawiam marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasQ Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 ano za zimna teraz dopiero doczytałem nowarossi nr5 normal cold jaką polecacie ?? ale z drugiej strony prosiłbym o wytłumaczenie skoro silnik odpalił a jest to żarowy i chodzi , rozgrzał się to co ma ciepłota świecy do niego , powinienem mieć problem z odpaleniem go jak jest za zimna a nie z jego pracą przecież w modelu nie grzeje jej cały czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 jak bys dal paliwo z 5-10% nitro to tez powinien chodzic na tej swiecy, najlepiej daj swiece os nr.8 i powinno nie byc problemu:) im wieksza cieplota swiecy tym lepiej podtrzymuje zarzenie, swiece chlodne aby dobrze podtrzymać spalanie wymagaja dodatku nitrometanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasQ Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Spróbuje cieplejszą świecę nie chce traktować nowego mvvs-a nitro, nie zalecają i będę się raczej tego trzymał zresztą świeca taniej przyjdzie niż znowu bańka paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.