solainer Opublikowano 13 Lutego 2007 Opublikowano 13 Lutego 2007 Dodam coś od siebie do tego działu. http://www.solainer.neostrada.pl/gleba.wmv Wbiłem deltę w chaszcze przez prosty błąd - lecąc na plecach dość nisko nad ziemią wysokość zaciągnąłem do siebie zamiast odwrotnie dzięki czemu wylądowałem dość niespodziewanie. Najlepsze w tym jest to ze nie było żadnych strat co przy tak efektowym lądowaniu rzadko sie zdarza.
Gość tom_tom Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 ... ja podobnie kiedyś skasowałem 3,5 metrowy szybowiec na zawodach F3F na zboczu Grojca ... Naładowany balastem w skrzydłach do 3 kg, latałem jak wariat przed 1 kolejką lotów, robiłem kosiaki 3 metry nad ziemią... i podczas pewnego kosiaka chciałem zrobić beczkę. Przerwałem beczkę gdy model był na plecach i zamiast oddać i spokojnie wyjść z tego, to chciałem zawrócić robiąc pół pętli. Dałem na siebie na maksa. Wszystko by było ok, ale w trakcie pętli model chyba wszedł na zbyt duży kąt natarcia i zamiast dokręcic pętlę, wjechał pionowo w ziemię. Wbił się po same skrzydła... Jedna z tych kraks, po której model zbiera się do reklamówki... Ale nie poddałem sie: wziąłem kadłub, połaczyłem uzywając blachy z puszki po piwie, wywaliłem centropłat i przykleiłem na taśmach same uszy połączone bagnetem. Śmiechu było co niemiara, sędzia przez megafon nadał że startuje "Mc Gyver" i udało mi się chyba nawet ukończyć jedną kolejkę lotów na moim składańcu )) Tomek
Patryk Urban Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 "no i co ? - za nisko " to ta delta z osem ?
solainer Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Opublikowano 14 Lutego 2007 Tak to ta delta , mam ją całą nadal no poza tym ze trochę tu i tam ją paliwo podtopiło, a os poszedł do mustanga . Model daje dużo frajdy i myślę ze jeszcze kiedys trochę nią polatam
Gość Anonymous Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 Przynajmniej ładna gleba zaliczona. Krety 1:0 Solainer.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.