Jump to content

Za nisko :)

solainer

Recommended Posts

Dodam coś od siebie do tego działu.

http://www.solainer.neostrada.pl/gleba.wmv

Wbiłem deltę w chaszcze przez prosty błąd - lecąc na plecach dość nisko nad ziemią wysokość zaciągnąłem do siebie zamiast odwrotnie dzięki czemu wylądowałem dość niespodziewanie. Najlepsze w tym jest to ze nie było żadnych strat co przy tak efektowym lądowaniu rzadko sie zdarza.

Guest tom_tom

... ja podobnie kiedyś skasowałem 3,5 metrowy szybowiec na zawodach F3F na zboczu Grojca ... Naładowany balastem w skrzydłach do 3 kg, latałem jak wariat przed 1 kolejką lotów, robiłem kosiaki 3 metry nad ziemią... i podczas pewnego kosiaka chciałem zrobić beczkę. Przerwałem beczkę gdy model był na plecach i zamiast oddać i spokojnie wyjść z tego, to chciałem zawrócić robiąc pół pętli. Dałem na siebie na maksa. Wszystko by było ok, ale w trakcie pętli model chyba wszedł na zbyt duży kąt natarcia i zamiast dokręcic pętlę, wjechał pionowo w ziemię. Wbił się po same skrzydła... Jedna z tych kraks, po której model zbiera się do reklamówki...

Ale nie poddałem sie: wziąłem kadłub, połaczyłem uzywając blachy z puszki po piwie, wywaliłem centropłat i przykleiłem na taśmach same uszy połączone bagnetem. Śmiechu było co niemiara, sędzia przez megafon nadał że startuje "Mc Gyver" i udało mi się chyba nawet ukończyć jedną kolejkę lotów na moim składańcu :)))

Tomek

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.