yarecki61 Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 Witam.Od czasu do czasu wyświetla mi się na ekranie radia taki komunikat. *********WARNING********* RSSI ALARM O co biega ???.Równocześnie jest sygnał dźwiękowy. Czy może mi ktoś wyjaśnić.....??? Sprawdzałem zasięg z tym odbiornikiem.
marcinolesno Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 Moze antena uszkodzona? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Bodzioch Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Nie wiem czy ten odbiornik przesyła sygnał zwrotny o poziomie RSSI. Sprawdź w menu nadajnika w zakładce [RECEIVE] jaki jest poziom RSSI: , jezeli NULL to trzeba wyłączyć alarm RSSI , jezeli pokazuje np. 30 dBM to trzeba sprawdzić jaki jest ustawiony poziom alarmu w zakładce [sYSTEM] i go zmienić. Na ekranie głównym nadajnika na środku jest ikona anteny i poziom sygnału jaki dociera do odbiornika , jak w komórce, jeżeli go nie ma to odbiornik nie wysyła sygnału o poziomie RSSI.
yarecki61 Opublikowano 26 Lipca 2019 Autor Opublikowano 26 Lipca 2019 Nie wiem czy ten odbiornik przesyła sygnał zwrotny o poziomie RSSI. Sprawdź w menu nadajnika w zakładce [RECEIVE] jaki jest poziom RSSI: , jezeli NULL to trzeba wyłączyć alarm RSSI , jezeli pokazuje np. 30 dBM to trzeba sprawdzić jaki jest ustawiony poziom alarmu w zakładce [sYSTEM] i go zmienić. Na ekranie głównym nadajnika na środku jest ikona anteny i poziom sygnału jaki dociera do odbiornika , jak w komórce, jeżeli go nie ma to odbiornik nie wysyła sygnału o poziomie RSSI. Dzięki Andrzej.... Zrobiłem jak napisałeś,faktycznie w tej zakładce poziom RSSI był NULL.
Rekomendowane odpowiedzi