mkilly Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 "chodzi o to, że odbiorniki 2,4 GHz są znacznie droższe od klasycznych 35MHz. Co prawda na początek wystarczy Ci jeden odbiornik, ale z czasem i z nowymi modelami okaże sie, że przydałyby sie kolejne odbiorniki." A czy do aparatury 35 mhz nie sa potzrebne nowe odbiorniki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Są potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkilly Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 ok. doczytalem juz. sa poprostu bardzo drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiderski Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 I pamiętaj - jeżeli kupisz na 35Mhz to kup oryginalne kwarce firmy takiej jakiej jest odbiornik i nadajnik z tymi samymi kanałami. Np. Hitec nie chodzi z kwarcami E-sky (zupełnie nie chodzi, odbiornik E-sky chodzi z kwarcami Hitec). I jeszcze jedno jeżeli 2,4 Ghz to odbiornik takiej samej firmy jak nadajnik. ps. "sorki. nie myslcie, ze jestem jakims dziwnym gosciem co zmienia co chwila zdanie" moim skromnym zdaniem jest to, że lepiej słuchać innych i nie napalać się, tylko czytać i czytać i słuchać innych, a zakup na samym końcu, ja tak zrobiłem z Opticiem i jestem zadowolony. ps. 2: to co kolega diem proponował to za taką kaskę to dość ciekawa oferta i nie musisz mieć kwarcu do nadajnika, tak dla przypomnienia Hitec Optic 6 z syntezą C.Z. pozdr Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 A ja powiem tak , skoro kolega chce sie przekonac czy załapie bakcyla i finans ma znaczenie kupibym esky za 60zł 4 kanały. Polatał chwile i jesli sie spodoba ( biorac poprawke ze kazda nastepna aparatura bedzie juz lepsza zasiegowo itp) wtedy kupił coś lepszego. A esky zostanie wtedy do symulatora albo oblotów popełnionych modeli by nie rozwalic drozszego odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkilly Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Kasa ma znaczenie bo jednak kupic aparature za okolo 800zł to dla mnie jednak cos znaczy. To pytanie które teraz zadam jest decydujące przy moim wyborze. Czy w przypadku taniaego E-sky moge liczyc na jego dobrą i niezawaodna prace w promieniu okolo 100 m ?? Czy jednak E-sky jest tak fatalny ze jest duza szansa, ze strace model z powodu jego wadliwego dzialania?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 100m to z palcem w :ass: Realnie by nie narazac sie na niespodzianki to 200m od Ciebie. Co na poczatek w zupelnosci wystarcza. Dla szwagra kupilem na poczatek wlasnie komplecik esky nadajnik i odbiornik w sumie za 120zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkilly Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 dzieki. zdecydowalem po wielkich bolach na początek kupie E-sky. niech sie dzieje co chce jesli latanie bedzie sprawiac mi taka przyjemnosc jak struganie modeli kupie porzadna apke dzieki za wszystkie odpowiedzi. jeszcze tylko ostatnie techniczne pytanie. lepiej kupic 2.4 ghz czy 35 mhz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 mkilly, ja nie wiem czy czytasz czy nie.. przeciez za 60zł nie dostaniesz niczego na 2,4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkilly Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 czytam czytam. ale za około 100 zł juz dostane. a 40 zł jakos wysupłam. dobrze juz dobrze. koniec tematu. prosze modreratora o zamkniecie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 NAjtansze zestawy na 2,4 robi wlasnie wsky. I ich koszt to okolo 300zł. Wiec za 100 tez nie dostaniesz 2,4. Skup sie na 35MHz i na boga czytaj ze zrozumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krj2 Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 NAjtansze zestawy na 2,4 robi wlasnie wsky. I ich koszt to okolo 300zł.Wiec za 100 tez nie dostaniesz 2,4. Skup sie na 35MHz i na boga czytaj ze zrozumieniem. Dostaniesz taniej LINK + LINK Chociaz szkoda pieniedzy wg mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Dostaniesz taniej Fakt , wychodzi okolo 250zł. Ale juz bym wolal wtedy spectruma DX5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.