Barlu Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Jestem człowiek który "lubi wybaczać" ale to już przegięcie. Zamówiłem balsę, listwy i śmigła w sklepie model making. To że śmigieł nie było to szczegół, poprosiłem o większe troszkę(zamiast 7x6 to 8x6), pan powiedział ze dobrze, wszystko już załatwione. Ja przelewam pieniążki na paczkę priorytetową, to mi po 1tyg dopiero doszła nie zapominając o tym, że śmigieł nie było (chociaż zapłaciłem), to i "drzewo" było zapakowane w bibułkę i karton giętki i zamiast listew mam kawałki. Jedyne z czego jestem zadowolony to balsa bo jest cała tylko postrzępiona na końcach (meszek taki) :evil: Naprawdę sklep nie poważny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Ja bym im to odesłał i zażądał zwrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Najpierw napiszę maila i zobaczymy co pan na to odpowie. Jak nie to odeślę :evil: I zażądam za przesyłkę... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Mam dobrą radę zamawiaj sobie w sklepie www.modelemax.pl wielokrotnie byłem przy pakowaniu przesyłek i widzaiałem jak są starannie pakowane paczki . Bedziesz miał szansę dostać balsę w listwach a nie patyczki do kleju .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Tylko w tym sęk że w MM są 125cm, a mi była właśnie taka potrzebna :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Generalnie Listwy z balsy można śmiało łączyć po skosie klejone dobrym klejem CA zawsze pękną poza łączeniem . Może teraz przyślą ci butelke CA co byś miał czym sobie pokleić te listewki na 125cm :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 No cóż, nie miałem z tym sklepem problemu aż do ostatniego zamówienia.Dostałem mail potwierdzający zamówienie i na tym się skończyło.Paczka nie doszła a minęło już ze dwa miesiące.Szkoda,mam takie odczucie że ten sklep nie nadąża za potrzebami rynku modelarskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 z tymi sklepami jest naprawde roznie, np ostatnio przyslali mi z modele sklep sklejke i balse, tak pancernie zapakowana ze sie do niej dostac nie moglem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Jeszcze został jeden myk, zamówiłem sosonwe a dostałem cięższe bukowe listwy :evil: Powiedziano mi że jeśli coś zamówię dorzucą mi te dwie listwy jako gratis, co mi po listwach gratis jak ja będę musiał za przesyłkę płacić a nic nie potrzebuje zamawiać. (te tez pewno by połamano na PP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja też nie lubie już tego sklepu :evil: . Jak kiedyś zamówiłem u nich balse, listewki i śmigło do gumówki z obsadką 200 mm to paczka była tak zapakowana że przez ten karton prawie było widać co jest w środku. Tak więc zamiast 1 metrowych może 10 listewek i 3 arkuszy balsy 1 mm dostałem to wszystko tak połamane że największy kawałek miał coś ok. 15 cm. A na koniec jakby było tego mało to śmigło zamiast 200 mm miało 150 mm, nie miało obsadki oraz było tak krzywe że po naciągnięcu gumy w samlocie i wypuszczeniu go tak nim kręciło, że poprostu skręciło kadłub . Gdy tata zadzwonił tak sie na nich wydarł, a oni powiedzieli, że to poczta przepakowała paczkę (śmiech na sali normalnie :rotfl: ). Więc ja już w tym sklepie nic więcej nie zamówie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja też nie lubie już tego sklepu :evil: . Jak kiedyś zamówiłem u nich balse, listewki i śmigło do gumówki z obsadką 200 mm to paczka była tak zapakowana że przez ten karton prawie było widać co jest w środku. Tak więc zamiast 1 metrowych może 10 listewek i 3 arkuszy balsy 1 mm dostałem to wszystko tak połamane że największy kawałek miał coś ok. 15 cm. A na koniec jakby było tego mało to śmigło zamiast 200 mm miało 150 mm, nie miało obsadki oraz było tak krzywe że po naciągnięcu gumy w samlocie i wypuszczeniu go tak nim kręciło, że poprostu skręciło kadłub . Gdy tata zadzwonił tak sie na nich wydarł, a oni powiedzieli, że to poczta przepakowała paczkę (śmiech na sali normalnie :rotfl: ). Więc ja już w tym sklepie nic więcej nie zamówie. to poczta moze przepakowYWAC paczki? lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Nie... Oni raczej nie mają prawa rozpakować nawet paczki a co dopiero przepakować. Krzyk za pierwszym razem nie warto stosować, raz zadzwonić się dogadać, drugi raz jeśli nie pomoże i za trzecim dopiero być niemiłym. Tak moja mama nie dała się oszukać Telekomunikacji polskiej, na 220zł :twisted: kolejne potwierdzenie że sklep robi sobie "żarty" z ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 To ja jeszcez raz w tym temacie. Zamawiałem 2 raz w tym sklepie poniewaz była mi potrzebna piłka włosowa, brzeszczoty i kilka listew. Własnie dostałem paczkę. I.............. jest super pancernie zapakowane w podwójny karton wszystko zapchane buibułą a listwy całe. Rożnie to jest z tymi sklepami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 ja również kupiłem u nich odbiornik i parę śmieci oczywiście zwykła poczta i bez priorytetu a tu niespodzianka po 2 dniach paczka w domu wysłana priorytetem nic nie uszkodzone wszystko w bardzo dobrym stanie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 A mnie była bez priorytetu i była wysłana w piatek a w poniedziałek była u mnie jakie zaskoczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Może zmienili pracowników, albo wzięli sobie to "niezadowolenie" klientów do serca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c4 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Ja kiedyś kupiłem w MM z 60 listewek sosnowych i 4 arkusze sklejki 100 cm x 25 cm. No tanie to nie było, ale mówię sobie że jak się płaci tak się ma. Nic bardziej mylnego - listwy w sumie OK (jedna pęknięta) ale sklejka to porażka. Były 0,8 mm gr i 4 mm gr ta 4 mm była wypaczona tylko w jednej płaszczyźnie, ale ta 0,8 to kompletne śmigła. Oczywiście wystosowałem do w/w firmy zapytanie co ja mam z tym zrobić (nie za to zapłaciłem). Odpowiedzi nie uzyskałem żadnej. Ot po prostu - klient zapłacił i ma się go gdzieś. Firmie MM raczej podziękowałem za współpracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Rzadko zaglądam do tego sklepu. Do zakupów zmusił mnie brak oferty u konkurentów. Jako jedyni maję listwy lipowe, które potrzebuję. Paczka przyszła dość szybko i starannie zapakowana. Po otwarciu mina zrzedła, dostarczyli sosnowe :evil: . Krótki mail do sklepu, odpowiedź szybko, z przeprosinami i ofertą bezpłatnego zatrzymania już przysłanych listew. Następna paczka równie starannie zapakowana i już z właściwą zawartością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.