rapier Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 MAm pytanie..CZy moge bezkarnie zasilac odbiornik ten pakietem 2S lipol? Tzn wiem ze moge odbiornik , ale co z serwami?JAkie mam napiecie na wyjsciach? Pytam bo akuratnie nie mam pod reka miernika a moze ktos pomorze i zmierzy w miare wolnego czasu? Bylbym wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Ja sam latam w dlg na AR6000 i zasilem bezposrednio z lipola 2s, dziala bez problemow na d47. Latam tez na AR6300 w depronach i tez nie ma problemow na serwach robbego 4,7g (to samo co dymond). Moj znajomy ma w modelu AR6100 i zasilanie serw z 2s i tez smiga ze az milo. Napiecie jest zapewne wieksze niz w przypadku zasilania 6v, o ile to Ci nie powiem bo nigdy nie mierzylem , ale wnioskuje to po tym ze serwa szybciej dzialaja. Poza tym nie musisz nigdy ladowac do tych 4,2v na cele , mozesz miec lekko rozladowany pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 DX6i kupiłem z odbiornikiem AR6200 ale widziałem tez AR6100 oraz AR6100e, jaka jest różnica w odbiornikach?jest mniejszy zasięg?nie nadaje się do większych modeli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Pomiędzy AR 6100 i 6100e różnica polega tylko na sposobie wpinania serw - poprzecznie lub podłużnie. Te odbiorniki nie mają tzw. satelitek co oznacza, że ich zasięg jest na pewno mniejszy niż np. AR6200 (odbiornik typu full range). Robiłem test zasięgu AR6000, AR-6100e i odbiornika JR z satelitką. Każdy z tych odbiorników ma na tyle duży zasięg że wcześniej stracisz z pola widzenia model o rozpiętości 1,5 m niż trafisz na jakieś zakłócenia. Edit: na tylnej części obudowy AR 6000 jest napisane "parkflayer only" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 to dobrze bo AR6100 i AR6100e są tańsze:) Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Mozna prosic kogos o fotke elektroniki jednego z tych parkflyer'owych odbiornikow? Chodzi mi o sposob podlaczenia anteny, czy jest na gniazdo czy wtyczke, niestety na necie nie znalazlem. (oraz o zmierzenie dlugosci antenki od obudowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Producent daje zaślepkę plastikową i na zdjęciach AR6000 wygląda jakby miało wtyczki zamiast gniazd. Wydaje mi się że ten plastik zapobiega wyginaniu się (np. w transporcie) konektorków w odbiorniku. Po zdjęciu tej nakładki (nie jest ona w żaden sposób zamocowana) można wpinać przewody od serw typu JR i Futaba. Najmniejszy odbiornik Spectruma (ten 2,5 g) ma gniazdo micro. Normalne wtyki od serw są do takiego odbiornika o wiele za duże. Maciej z RC sklepu sprzedaje serwa z takimi wtykami. Odbiorniki też ma na stanie i ceny chyba najbardziej przystępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Chodzi mi o to czy sa takie wtyczki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Pomyliło mi się. Myślałem, że chodzi ci o podłączenie serw. Nie ma żadnych gniazd antenowych. Długość anteny w AR 6000 - 92 mm. Są dwie takie anteny. Odbiornik jest nierozbieralny, antena jest zalutowana. AR-6100e - 2 antenki po niecałe 5 cm, przylutowane. Odbiorniki z satelitkami też mają złączki innego typu, fotki wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 No wlasnie zalezy mi by sprawdzic na jakich gniazdach sa anteny i czy sa w ogole na gniazdach czy sa lutowane. Bylbym wdzieczny za fotki. Bedzie widac tez czy jest ekran do jakiejs odleglosci czy tylko goly drut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Anteny w odbiornikach są lutowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Fotki odbiorników. Nie zdejmowałem z modelu odbiornika 7 kanałowego (z satelitką). Zdjąłem samą satelitkę i zrobiłem zdjęcia konektorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Dzieki wielkie za fotki, chodzilo mi glownie o mocowanie anten do odbiornika ale Andych juz poinformowal ze lutowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.