Marek_Spy Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Dostałem taki odbiornik ale poprzedni właściciel wylutował piny do serw analogowych i nie mam pojęcia jak przylutowac je we właściwy sposób, jeżeli ktoś ma taki odbiornik i mógłby zrobić zdjęcie bez obudowy. Obejrzałem na YT film ale gdzie przylutowanie zasilanie nie mam pojęcia i widzę że jest tam płytka PCB. Wysłane z mojego Lenovo TB-X304L przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Cześć. Mam taki odbiornik postaram się dziś tzn. W piątek podesłać zdjęcia. Edit: Tutaj masz zdjęcie bez obudowy. http://pfmrc.eu/index.php/topic/59522-frsky-x8r-po-odwrotnym-pod%C5%82%C4%85czeniu-baterii/ Tu zdjęcie w poście bez obudowy z jednej strony https://rcexplorer.se/forums/topic/x8r-with-naze32-frame/ A tu z każdej ???? https://m.imgur.com/gallery/1Vho3 https://www.google.com/search?q=frsky+x8r+Without+housing&tbm=isch&ved=2ahUKEwiW7p692O_kAhVOgRoKHdEJChIQ2-cCegQIABAC&oq=frsky+x8r+Without+housing&gs_l=mobile-gws-wiz-img.12...0.0..3958...0.0..0.0.0.......0.zxVcVzotHvA&ei=X1CNXdbCKM6CatGTqJAB&bih=631&biw=360&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=sivn&hl=pl#imgrc=Bh3u89ucXL9uzM 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Dzieki nardzo ale nadal pomimo zdjęć nie wiem jak zaprojektować brakującą płytkę. Moze ktoś pomierzyć i podać jakiś schemat jak oni to połączyli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 27 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 No to tu ci niestety nie pomogę. Myślałem że tylko chcesz się upewnić jak wszystko jest w środku polutowane, a ty nie masz w ogole tej drugiej płytki. Jedyny pomysł to napisać do frsky ale wątpliwe aby ci dali schemat. Możesz spróbować napisać również tutaj może Ci pomogą https://77hobby.pl/ Ewentualnie napisz na giełdzie że kupisz uzywke ewentualnie jakiś uszkodzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Płytkę to bez problemu zrobię problem jest z połączeniami jak i gdzie, a jeżeli możesz zrobic dokładne zdjęcie płytki tak żeby ścieżki bylo widać? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 27 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Powinno to problem rozwiązać Z drugiej strony płytki wszystkie piny + 5V są razem połączone i przylutowane do płytki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 A czy moge jeszcze prosić o druga stronę? Juz cos mi sie rozjaśnia. Z tego co widze to chyba druk dwustronny? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 27 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 .Płytki obie dwustronne, odbiornik i płytka pionowa ze złączami. Z drugiej strony są polutowane piny zasilania, tak jak na ręcznym obrazku z lewej strony zaznaczone kreską i +, (miał wyjść widok z boku ) Tak to jest z drugiej strony, czerwona kreska, zaznaczone połączenie zasilania (środkowe piny), do tego zlutowane do płytki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Tak sie domyśliłem ze płytka pinów jest dwustronna a masa? Bo mysle jak ja zaprojektować żeby bylo jak w oryginale. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 27 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Nie bardzo rozumie o co chodzi z masą. Tak jak w oryginale pewnie nie zrobisz, ale działać powinno. Dla uproszczenia możesz pominąć sbus i rssi, jak tego nie potrzebujesz. Masę na płytkę odbiornika z płytki pinów podajesz tak jak zaznaczyłem żółta strzałka. Podane to jest w dwóch miejscach. Zasilanie +5 V również z płytki pinów podajesz w dwa miejsca od góry, zaznaczyłem czerwoną strzałką, oraz od dołu płytki odbiornika. Nie wiem czy konieczne jest łączenie podwójne od góry, bo mam ta płytkę z pinami przylutowaną. Oczywiście masa, jak i zasilanie na płytce z pinami są odpowiednio złączone, tak jak w każdym odbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Jak masa biegnie czy tez po drugiej stronie płytki jest zmostkowana. Robię dwustronne druki tyle ze metalizacji nie zrobię. Ale juz mi sie cos rysuje w wyobraźni Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi