Reinchenbach Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Posiadam gotowy taki model:http://nastik.pl/estarter-trainer-brak-p-402.html?osCsid=c61d513828af6b288f01f308fd579244 Zastosowane w nim wyposażenie to: silnik: BM 2410-12 śmigło 11x4,7gws pakiet: kokam 1500mAh 20C 7.4V 3 serva HXT 900 mini odbiornik 10gr regulator: Dynam 30A (wiem że nad wyrost, ale taki miałem) Waga obecna to 460g Model jest zrobiony z białego styro, które chciałbym pomalować farbą RC STYRO PYTANIA: 1) Czy jedna puszka sprayu 150ml wystarczy na pomalowanie całego modelu? 2) Czy mocno wzrośnie waga?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Wzrost wagi będzie minimalny,lecz o jednej puszce możesz zapomnieć,w puszeczce znajduje się tylko 150ml a farby te mają naprawdę umiarkowaną wydajność,powinieneś liczyć co najmniej 2 puszeczki farby na ten model.Przy tym modelu o wagę się nie martw,on bardzo wiele zniesie,pomalowanie go cieniutką warstewką farby nie powinno wpłynąć na właściwości lotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinchenbach Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Konrad a malowałeś kiedyś model tymi farbami?? Chodzi mi głównie o tę ilość farby, bo może się mylę, ale 150ml w sprayu to nie jest tak mało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 150ml farby w sprayu to mało Wyposaż się co najmniej w 2 puszki (jak nie 3). Kryjesz model 2 cieniutkimi (mgiełka) warstwami. Dla porównania. Mały spray motip ma 250ml i nim na pewno nie pomalował byś całego modelu więc 150ml to maleństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Cześć,dodaj do tego, że prawie 1/3 leci w powietrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 jedna puszka sprayu do styro to za mało nawet na mustanga 80cm rozp - wiem z autopsji :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinchenbach Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Wziąłem 3...najwyżej zostanie. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinchenbach Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 A co do samego malowania, to jest napisane na stronie farby w sklepie, że taśmę maskującą usuwać, po upływie MINIMUM 3 godzin. Zawsze myślałem, że taśmę należy jak najszybciej usunąć, bo farba jak przyschnie i zerwę taśmę to może popękać w miejscu styku. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 A co do samego malowania, to jest napisane na stronie farby w sklepie, że taśmę maskującą usuwać, po upływie MINIMUM 3 godzin. Zawsze myślałem, że taśmę należy jak najszybciej usunąć, bo farba jak przyschnie i zerwę taśmę to może popękać w miejscu styku. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia ?? Ja przytrzymałem taśmę trochę długo. W efekcie klejw kilku miejscach przesiąkł mi przez farbę pod spodem i miejscami spienił mi depron. Teraz mam brzydkie wżery i nie bardzo jak je usunąć. Pewnie będę musiał pokombinować z jakąś szpachlą. A i przy okazji - użyłem taśmy PCV do maskowania z marketu (taka lekko prążkowana). Papierowa - zrywała mi farbę podkładową. Chyba będę musiał jednak kupić taśmę firmy Tamiya, choć droga okrutnie. :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemko Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 a ja malowalem plakatowkami linie podzialu blach to duuuzo kropeczek zrobionych cienkopisem, pewnie na deszczu by sie rozmylo ale jak pada to nie latam :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.