Therapy Opublikowano 3 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 To dość stary model choć nadal jest w sprzedaży. Z tego powodu ma typowe wady dla starszych konstrukcji - delikata i bardzo miękka pianka a druga to bardzo słaby silnik. Szybowiec ledwo się wznosi a szkoda bo już właściwości lotne ma bardzo dobre. Skręca błyskawicznie(jak na piankę) łatwo kręci figury i samoczynnie nie prostuje lotu do poziomu jak np. Pioneer tylko leci tak jak my tego chcemy. Waży zaledwie 650 g wiec przy rozpiętosci 1.8 m pod wiatr wznosi się sam, nie czułem tego w innych modelach a miałem ich z 17. Wygląda bardzo ładnie i ma fajny dźwięk nie jak wirówka ale słychać wyrażenie uderzenie śmigła o powietrze coś jak w prawdziwym samolocie taki warkot. Całóśc oceniam na 3+ bo mało mocy i delikatny. Ale latał bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Ja akurat nie potwierdziłby żadnego z Twoich "zarzutów". Latam na fabrycznym silniku, zmieniłem tylko łopatki na 10x6. Te oryginalne rozleciały się w powietrzu. W którym miejscu kadłub jest słaby? Dla mnie wszystko jest OK tylko rozp. mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Therapy Opublikowano 3 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Mój był używany więc śmigło lub silnik mogło być nie fabryczne choć nie sądzę. Całość pianki była miękka mocniejsze dotknięcie wgnuatało dołek. Dla przykładu Pioneer 1400 miał dwa razy większy ciąg a ich waga jest taka sama. Być może w moim silnik był na ukończeniu. Sam model byłby idealny do termiki gdyby dać mu jeszcze lżejszą baterię np. 900 mah bo na prawdę szybował znakomicie. Obecnie mam Foxa 2300 i pomimo jego opinii o słabym silniku i tak jest dużo mocniejszy od mojego 1800. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Też ma używanego, kadłub przyjemnie twardy w dotyku, silnik fabryczny. Jak pisałem, tylko łopatki zmienione bo w locie urwała się jedna. Wersję 2300 miał kolega, na silniku 35...coś tam pracował bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Therapy Opublikowano 4 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Mój był od Hype a wiem, że Pelikan też je produkuje. Mogą różnić się materiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Mój jest z Pelikana i mam silnik coś ok 300W windy są prawie pionowe edit silnik to ten EMAX BL2215/20 KV1200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Therapy Opublikowano 4 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Zapomniałem dodać, że fabryczne pudełko jest bardzo małe a ster odkręcany więc można go było zabierać na wakacje. Miły dodatek to dwa kółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Mój też z Hype . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi