KML Awiatik Sosno Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Witam, Dawno nic z napędem gumowym u na w modelarni nie powstało, czyli okazja do zmiany tego stanu. Kilka ciekawych planów modeli z napędem gumowych i elektro w wersji mini jest przygotowanych na ten sezon zimowy. Na początek - przed bardziej skomplikowanymi modelami makietowymi- padło na ten sympatyczny modelik o nazwie: "Lil'Sister". Model podpada od dość popularną na zachodzie klasę: Embryo. Plan został opublikowany w Aeromodellerze 9-10/2013. W oryginale model ma 16.91" rozpiętości czyli ok.43 cm. i taki będzie ten. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 witam. Miło oglądać modele z mojej ulubionej klasy i skali .Po publikacji planów też go wykonałem.Dałem tylko w kadłubie na statecznik poziomy więcej miejsca na wklejenie go pod ujemnym kątem.Przód kadłuba zmieniłem wklejając mocny papier zamiast balsy.Latał poprawnie.....w lewo jak większość moich modeli.około 45 s Powodzenia w budowie i lotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 (Kilka ciekawych planów modeli z napędem gumowych i elektro w wersji mini jest przygotowanych na ten sezon zimowy) Mnie najbardziej interesuja te elektro???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Awiatik Sosno Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 (Kilka ciekawych planów modeli z napędem gumowych i elektro w wersji mini jest przygotowanych na ten sezon zimowy) Mnie najbardziej interesuja te elektro Po tej gumówce będzie elektro mini: One Knight in Boston. Później jakaś gumówka scale. Dalej to się zobaczy. Kostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Awiatik Sosno Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Temat na kolejny model już zapowiedziany, teraz czas powrócić do zabawy nad tym modelem. Całość modelu klejona głównie klejem AK-20, gdzieniegdzie potrzebne były kropelki rzadkiego Super Glue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Awiatik Sosno Opublikowano 19 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Mała Lil' powoli powstaje. Masa na ten moment to 6,8 grama. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Awiatik Sosno Opublikowano 21 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Budowy ciąg dalszy. Skrzydło i powolne oklejanie papierem japońskim ok. 8 g/m2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Bardzo ładny model,budowa express..... jak zawsze u Ciebie.Czekam na finał w powietrzu.też go miałem obecnie kleić ale.....wygrał Square Bird na kolejny weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Stolarka pierwsza klasa. Przyjde do Ciebie na korepetycje z oklejania p. japońskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Awiatik Sosno Opublikowano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Bardzo ładny model,budowa express..... jak zawsze u Ciebie.Czekam na finał w powietrzu. Chwilowo na warsztacie nie mam żadnego poważnego projektu, to i tempo niezłe. Stolarka pierwsza klasa. Przyjde do Ciebie na korepetycje z oklejania p. japońskim. Normalna praca z balsą. Zapraszam na te korepetycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Awiatik Sosno Opublikowano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 "Lil' Sister" już prawie ukończony, pozostało kilka drobnych poprawek w ozdabianiu modelu, nie będzie to miało żadnego wpływu na masę całkowitą. Masa do lotu wyszła na: 23 gramy.Nie jest to rewelacyjny wynik, ale też nie jest to tragedia. No i pozostał oblot. Kostek 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Fajny maluch ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Awiatik Sosno Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Wreszcie po iluś tam miesiącach spokojnego wiszenia pod sufitem w modelarni /i w całkowitym zapomnieniu/ została oblatana ta ładna gumówka. Jakość filmu taka bardzo sobie, rezerwowy aparat coś świruje przy słabym oświetleniu. https://youtu.be/xNuboyIACrg 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej.j Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 19 godzin temu, KML Awiatik Sosno napisał: Wreszcie po iluś tam miesiącach spokojnego wiszenia pod sufitem w modelarni /i w całkowitym zapomnieniu/ została oblatana ta ładna gumówka. Jakość filmu taka bardzo sobie, rezerwowy aparat coś świruje przy słabym oświetleniu. https://youtu.be/xNuboyIACrg Dobra konstrukcja,wykonanie i loty.Dopisałem go do listy modeli na ten sezon...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi