msegen Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witajcie Towarzysze. z nudów i choroby modelarskiej , która nie dawała mi spokoju musiałem coś latającego (chyba) wymyślić. Rozejrzałem sie po pokoju i znalazłem : kadłub - Guppy ogon- graffiti skrzydła - graffiti stateczniki - od dlg mojego pomysłu ( powiększone powierzchnie sterowne ) elektronika - helikopter Walkera 22E :crazy: Na początek miał to być moto-szybowiec , ale silnik i akumulator za ciężki , więc będzie szybowiec . troszkę zdjęć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Model skończony , później zdjęcia. W którym miejscu montować hak ? przed środkiem ciężkości czy za środkiem ciężkości i w jakiej odległości ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 witam jestem ciekaw koncowego wyglądu i oblotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Hak ma być przed środkiem ciężkości. A ile przed, to wyjaśni rysunek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Szybowiec był i już nie go nie ma :? . pierwszy lot : wyrzut z ręki pod wiatr , lot po lini prostej , trochę się wzniósł ,więc zwrot i szybki lot z wiatrem na siebie , za mną zwrot i lądowanie nieszczęsne . Podchodzę do lądowania ( pod wiatr ) zbyt pionowo więc podciągnąłem do góry model był 1m na ziemią i nagle zawiał mocniejszy wiatr i zwiało model na stateczniki . Stateczniki doszczętnie połamane , a oprócz nich nic więcej się nie stało. Tak czy siak model i tak kiedyś odbuduje bo latał super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.