msegen Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Witajcie Towarzysze. z nudów i choroby modelarskiej , która nie dawała mi spokoju musiałem coś latającego (chyba) wymyślić. Rozejrzałem sie po pokoju i znalazłem : kadłub - Guppy ogon- graffiti skrzydła - graffiti stateczniki - od dlg mojego pomysłu ( powiększone powierzchnie sterowne ) elektronika - helikopter Walkera 22E :crazy: Na początek miał to być moto-szybowiec , ale silnik i akumulator za ciężki , więc będzie szybowiec . troszkę zdjęć:
msegen Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Model skończony , później zdjęcia. W którym miejscu montować hak ? przed środkiem ciężkości czy za środkiem ciężkości i w jakiej odległości ? .
Rafal B. Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Hak ma być przed środkiem ciężkości. A ile przed, to wyjaśni rysunek:
msegen Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Szybowiec był i już nie go nie ma :? . pierwszy lot : wyrzut z ręki pod wiatr , lot po lini prostej , trochę się wzniósł ,więc zwrot i szybki lot z wiatrem na siebie , za mną zwrot i lądowanie nieszczęsne . Podchodzę do lądowania ( pod wiatr ) zbyt pionowo więc podciągnąłem do góry model był 1m na ziemią i nagle zawiał mocniejszy wiatr i zwiało model na stateczniki . Stateczniki doszczętnie połamane , a oprócz nich nic więcej się nie stało. Tak czy siak model i tak kiedyś odbuduje bo latał super.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.