balcerseb88 Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 wlasnie nad tym sie juz sastanawialem niestety nie mam takiej mozliwosci moze wieczorem jak bede mial chwilke zrobie jakis rysunek pomocniczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 pamietaj o zwymiarowanym profilu skrzydła albo podaj profil i cięciwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Witam znalazlem chwilke oto rysunek 1-listewka 10x6mm (sosna lub swierk) 2-sklejka 2mm albo wiekszanp. 4mm 3-to bagnet ktory wystaje z kadluba Profil to clark Y12% Cieciwa 370mm tak wyglada moja koncepcja skrzyneczka w skrzydle a drugi dzwigarek podobnie tylko wymiary sie zmieniaja a te czerwone to laminat przynajmniej jedna warstwa jakiegos plutna bo jak kazdy wie steropian jest kruchi i pewnie moglo by sie wyrwac oto moja koncepcja moze malarz to ze mnie nie jest ale chyba kazdy sie domysli oco chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Oj dawno juz tu nic niepisalem trzeba to zmienic Z pododu braku balsy na katane trzeba bedzie chwilowo powrocic do biesa. Oto jak wyglada teraz Kadlub i dolne platy sa juz pomalowane pozostalo tylko pomalowac gorne platy stateczniki no i znaki namalowac tak jak w orginale Juz niedurzo pracy mesle ze w czerwcu bedzie ulotniony jak budzet pozwoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Bardzo fajny model , bo wiadomo - dwupłat. Mam trzy pytania: 1. Co to za śmigiełko, skąd je wytrzasnąłeś i za ile? 2. Co to za silniczek, bo nie poznaję? 3. Może miałbyś ochotę na jakąś wymianę planami? Mam kilka ciekawych dwupłatów, jeśli byłbyś zainteresowany, to pisz na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Smigelko to samorobka 20x10 ale rzeczywisty skok smigla wynosi 11cali Silniczek tak naprawde to sam nie wiem od czego on jest wiem tylko o nim ze moc to 3.6km pojemnosc 40 albo 45cmm obr. 8tys a ciag jaki uzyskalem w tej konfiguracji 8.5-9kg Co do planow to ja mam je z modelarza tylko ze powiekszone o 2 razy bo tak o ile dobrze pamietam byly plany pod model 120cm rozpietosci moj ma 240cm a rozpietosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Piekny!!!! Najpierw na spokojnie zrobie sobie extrimka, zebym mial czym latac A potem... daj znac kogo trzeba ubłagać o plany do biesa ja wolalbym zrobic elektryka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Ja mam te plany. Upomnij sie telefonicznie w czwartek wieczorem to zabiore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Dzisaj znowu porobilem Jutro maturka a ja sobie biesa powoli skladam :? Dzisaj pomalowalem stateczniki i tyl kadluba na czerwono i zamontowalem silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 no i no i ???? pokazuj, chwal sie brachu bo ja tu codziennie zaglądam zeby zobaczyc jak ci idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 no narazie budowa wstrzymana poniewaz brak funduszy na wyposarzenie serwa zasilanie no i nowy nadajnik ale wszystko ruszy po pierszej wyplacie hehe to nastapi juz niebawem sam niemoge sie doczekac jak to bedzie latac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Oj dawno mnie tu nie bylo Ale chyba najwyzszy czas cos napisac Jako ze madman poszedl do pieca zapadla decyzja zeby dokonczyc biesa Nie zostalo duzo ale z drobiazgami najwiecej czasu schodzi Oto jak teraz wyglada zostalo zmienione malowanie na folje i troszkie pozmieniala sie kolorystyka zmienilem tez tlumik i stateczniki na konstrukcyjne bo tamte byly za cieżkie musial bym sporo dowazac na przodzie. Bies dostal tez system dymotwórczy kopci niesamowicie jak przestanie padac to odpale i zrobie fotki po kulku sekundach nie widac co sie za modelem dzieje sasiedzi to mysleli ze cos sie pali i wczoraj przelecieli na pomoc oto fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 masz odwrotnie śmigło czy silnik kręci Ci się zgodnie ze wskazówkami zegara? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 masz odwrotnie śmigło czy silnik kręci Ci się zgodnie ze wskazówkami zegara? Nie ważne jak założysz śmigło, to i tak będzie ciągnęło w tę samą stronę A to śmigło u Biesa jest chyba lewe? Tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nie ważne jak założysz śmigło, to i tak będzie ciągnęło w tę samą stronę Tylko z jaką doskonałością! A to śmigło u Biesa jest chyba lewe? Prawe. Lewe są standardowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 tak silnik chodzi tak jak zegarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Lewe są standardowe. To ciekawe dlaczego jeśli śmigło jest lewe to producent to bardzo wyraźnie oznacza? Jeśli było by tak jak mówisz to szczególnie zwracano by uwagę na śmigła prawe a tak nie jest. Zgodnie z twoim rozumowaniem to wykłon powinniśmy robić również w lewo :wink: Jeśli popatrszy na model z pozycji pilota to wszystko staje się jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 A może podszkolilibyśmy się jeszcze w określaniu kierunków w modelu i w silniku? silnik chodzi tak jak zegarek Tak precyzyjnie? ;-) ;-) ;-) Wiem, wiem. Chodzi w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Tak precyzyjnie? patrzac na model z przodu a śmigło jest recznej roboty nie kupowane bo wszystkie kupne nie pasowaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 balcerseb88, przepraszam - to nie do Ciebie było. Twoje określenie kierunku obrotów silnika jest dla mnie jasne i jednoznaczne, a w poprzedniej wypowiedzi wymieniałem poglądy na temat okreslania kierunków z kolegą klaps6 . Tak to jest, jak się nie cytuje. Już kończę i nie zaśmiecam wątku. Powodzenia z modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.