Andy1212 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Dzięki Lechu, Przy najbliższej okazji przetestuję ustawienia EXPO. Jako, że DR mam już na 65 %, to myślę, że rozpocznę od tej drugiej grupy wartości, które podałeś. Myślę, że powinno być akurat.
Boogie Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Podaj lepiej jakiego nadajnika uzywasz. Przy JR/Spektrum/Graupner uzywasz dodatniego, przy Futabie/ Hitecu ujemnego, aby "zlagodzic" wychylenia w okolicach neutrum. Osobiscie przy maksymalnych wychyleniach stosuje -60 na lotkach, -70 na wysokosci i ok 30 na kierunku. Potem ustawiam w zaleznosci od potrzeb wieksze lub mniejsze wartosci.
Andy1212 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Oczywiście, że mam na myśli wartości +, gdyż mój nadajnik to Spektrum DX6i.
Banan Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam, ostatnio kupiłem używany model Katany. Niestety był on odbudowywany po kraksie i ku mojemu przerażeniu waży trochę ponad 900 g (sam model, bez wyposażenia), czyli tyle ile powinien mniej więcej ważyć nie uszkodzony model gotowy do lotu ;/. Tutaj pojawia się moje pytanie, jaki silnik polecacie żeby można było uciągnąć to całe ustrojstwo;) P.S Najbardziej skłaniał bym się ku jakiemuś z HobbyKing. Pozdrawiam
leszek-bart Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 polecam Turnigy 3542/1000 i zasilanie 3S LiPo 2200 mAh . Do tego regulator 40 A i śmigło APC E 14/7. .
Banan Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 Dziękuje za odpowiedź. Postaram się zamontować ten silnik lub zbliżony parametrami. Jak już z wszystkim się uporam i uda mi się ulotnić model to zamieszczę małą relację z oblotu.
Andy1212 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Opublikowano 26 Lutego 2010 A czy ktoś wie, gdzie powcinało wszystkie uprzednio załączone fotki ??? :shock:
Rob Mc Fly Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 A czy ktoś wie, gdzie powcinało wszystkie uprzednio załączone fotki ??? :shock: O to trzeba zapytać administrację serwisu, na którym zamieściłeś swoje fotki. Jeśli nie chcesz, żeby znów przepadały zamieszczone zdjęcia wstawiaj je na http://imageshack.us/ .
Andy1212 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Opublikowano 26 Lutego 2010 Dzięki za podpowiedź, jak odnajdę fotki w moim przepastnym archiwum to zapodam jeszcze raz i uzupełnię.
Andy1212 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Opublikowano 26 Lutego 2010 Niestety w maju zeszłego roku, powszechnie znane w świecie modelarskim zjawisko "kret" dopadło i mnie. Moja Katana MD zmieniła się nie do poznania. Traf chciał, że na miejsce swojego spoczynku wybrała sobie drogę asfaltową, z której to startowała. Mało było co zbierać. No cóż, nastał czas powstawania nowej. Wymontowałem wszystko co możliwe i czekam na nowy model. Trochę to trwało, bo zrobił się jakiś zastój z tymi modelami. Ale w czerwcu wypatrzyłem model w sklepie na Słowacji w Trencinie i ........ jak myślicie, co zrobiłem? W samochód, kilkanaście godzin jazdy tam i z powrotem. Jak Feniks z popiołów nastąpiła reinkarnacja modelu. Prawda jaka podobna do poprzedniej: Ale muszę przyznać się też do czegoś. W kwietniu moje zainteresowania modelarskie skręciły w stronę helikopterów (jak widać na avatarze) i Katana trochę stoi w zapomnieniu. A efekt mojej (niepełno sezonowej) nauki helikopterami możecie zobaczyć tutaj: Po ostatniej modernizacji oświetlenia AirWolf obecnie prezentuje się tak: A losy powstawania tej makiety można prześledzić na: Align T-Rex 500
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.