yarecki61 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Temat bardzo błachy, ale potrzebuję porady. Jak pozbyć się tych zmarszczek na folii. Próbowałem żelazkiem, konkretną suszarką do włosów.... i nic, ani drgnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 A próbowałeś kremu przeciw zmarszczkowego.... A poważnie - na to zawsze działa temperatura. Ale przy dekorach bardzo łatwo przesadzić i obkurczyć folię. Żelazko modelarskie + skarpeta dedykowana. Od środka na zewnątrz, próbując wyganiać bąble powietrza do krawędzi. Zacznij od 120 stopni. Bąble zamknięte przekuj igłą i usuń powietrze. Jak się nabierze wprawy to już później idzie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Nie mam do tego cierpliwości. Oderwałem badziewie, wyczyściłem maskę, wymyślę coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Do usuwania takich zmarszczek idealne jest żelazko modelarskie do precyzyjnych wykończeń: https://rc.susco.pl/p/126/16596/zelazko-do-precyzyjnych-wykonczen-narzedzia-modelarskie-akcesoria.html Przykładasz na chwilę- i pyk -zmarszczka znika. A ma na tyle małą stopę, że nie nagrzewa folii dookoła i nie zniekształca całej naklejki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 25 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Do usuwania takich zmarszczek idealne jest żelazko modelarskie do precyzyjnych wykończeń: https://rc.susco.pl/p/126/16596/zelazko-do-precyzyjnych-wykonczen-narzedzia-modelarskie-akcesoria.html Przykładasz na chwilę- i pyk -zmarszczka znika. A ma na tyle małą stopę, że nie nagrzewa folii dookoła i nie zniekształca całej naklejki. Super pomysł! Muszę przetestować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 26 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Problem kolegi yarecky61 jest inny iż Wy wszyscy opisujecie. Występuje tu nakładanie kolejnej warstwy foli na folię już ukształtowaną. Żadna metoda nie będzie skuteczna w tym przypadku aby pozbyć się bąbli. Ktoś bardziej doświadczony może się wypowie odnośnie nakładania kolejnych warstw foli na folię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi