mataus Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Czesc.Mam pytanko co do startu szybola,mianowicie:czy musze startowac szybowcem o rozpietosci do 1,5 m z jakiegos holownika??czy moge poprostu z reki go "rzucić"??Niechce sie narażac na jakies koszty związane z holownikiem,wiec prosze o odp. Podrawiam Mateusz Tytuł rozjaśniłem jeszcze bardziej.Szybol>>>szybowiec (w tłumaczeniu na j.polski) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Z ręki to raczej za długo nie polatasz, chyba że na zboczu. Ale najlepszym rozwiązaniem będzie zakup holu gumowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Pisząc "holownik" masz na myśli drugi model czy kolege ciągnącego model? Za hol gumowy zapłacisz ok 40zł(własnej roboty) .Myślę że da się to znieść. Jeśli nie to pozostaje kolega "holownik" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataus Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Dzieki za odp.A jaki koszt wyniesie zakup takiego holu gumowego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Czesc.Mam pytanko co do startu szybola,mianowicie:czy musze startowac szybowcem o rozpietosci do 1,5 m z jakiegos holownika??czy moge poprostu z reki go "rzucić"??Niechce sie narażac na jakies koszty związane z holownikiem,wiec prosze o odp.Podrawiam Mateusz O ile w dziale " Od czego zacząć" przechodzą różne "numery"to w innych działach już nie da rady.Za nazwę tematu dostajesz 1pkt.Zmień nazwę na bardziej precyzyjną.Pozatym z takim pytaniem temat wędruje do wspomnianego działu. Temat przeniesiony z działu :Szybowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataus Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Dziękuje za przeniesienie,i zmieniam temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 szybola,mianowicie:czy musze startowac szybowcem No to masz pytanie o "szybola" czy o szybowiec? Zakładam, że chodzi Ci o zdalnie sterowany model szybowca. Jak pisali koledzy: Możesz z ręki ale to ma sens na zboczu i to jeszcze jak wieje wiatr w stronę zbocza Możesz z holu gumowego, np. takiego: http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=1192 Jak chcesz zobaczyć jak to się robi, sprawdź np. filmy z moimi modelami: Start modelu o rozpiętości 2,3m z ręki Start modelu o rozpiętości 1,4m z ręki i z holu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 popatrz na to http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=17&start=0 a dokładniej ............ http://www.szabatowski.com/forum/fotki/motyl/szybowiec.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 SZYBOL drażni mnie bardziej niż aparatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Szybolom, Apkom mówimy : NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Szybol, to taki olej do mycia szyb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Jak się pojęcie szybol nie podobuje to jeszcze lepiej może być szajbowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoath Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 nie chce OT .. ale konrad twój post był na poziomie BRAWO!! Ja tez nie znosze słowa szybol albo aparatura, mowic poprawie albo nie pisac w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.