Pioneer Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Witam Mam nadzieje że dobrze trafiłem Posiadam nadajnik futaba t10cg Mam z nim dwa problemy Po pierwsze wylał mi się ekran a po drugie trymery powoli zaczynają mi nie kontaktować Z ekranem było tak. Najpierw jednego dnia ekran był czysty bez żadnych plamek , zaś dnia następnego pojawił się nie duży wylew Wylew obejmował około 10 może 15 pikseli Nie przejąłem się tym zbyt mocno ale niestety plamka zaczęła się powiększać z czasem. Aktualnie obawiam się że ekran wyleje się do tego stopnia że latanie na tym radiu będzie nie możliwe Mam sentyment do tego radia przez co nie chcę się z nim jeszcze rozstawać Ogólnie tak to wygląda poniżej A co do trymerów to chyba normalna sprawa że się wyrabiają Piszę ten tekst prosząc o pomoc w doradzeniu co mam z tym zrobić Jeśli ktoś z forum zna jakiś dobry serwis ( jeśli w ogóle taki istnieje ) zajmujący się naprawą takiej elektroniki to bardzo bym prosił o wcześniej wspomnianą pomoc Do usłyszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Droga impreza bo to FUTABA, scorpio z Lublina swego czasu cos działał w tej materii zadzwon moze pomogą. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioneer Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Mam tylko jedną obawę Jest to dość stary nadajnik Czy części w ogóle mogą być jeszcze dostępne do tej futaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioneer Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 W Polsce raczej już takiej futaby nie kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Napisz do nich, ja mam 9ZAP moze wyświetlacz pasuje bo mam jedna sprawna a druga uszkodzonąWysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Firma RC scorpion z Lublina już nie istnieje. Scorpio Polska to inna firma działająca. Tu masz części np ekran: https://www.minicars.se/en/artiklar/lcd-t10c.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 11 godzin temu, Pioneer napisał: W Polsce raczej już takiej futaby nie kupie Te nadajniki dalej funkcjonuj a ale już w drugim obiegu. Wbrew pozorom jest ich jeszcze sporo. Nawet tu na giełdzie pojawiają się dość często w ofercie. To są świetne nadajniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgadza sie, bardzo dobre. Mam dalej staruszkę 9ZAP i dziala. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioneer Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 15 godzin temu, mr.jaro napisał: Pytaj w serwisie Ripmax. https://www.ripmax.de/service-center/ Po upadku Robbe to oni przejeli sprzedaz i serwis sprzetu Futaba. Czy jest to firma zagraniczna Patrząc na końcówkę tej strony {".de"} jest to chyba firma niemiecka Nie chcę się bawić w sprowadzanie części z zagranicy Czy istnieje możliwość naprawy w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioneer Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 21 godzin temu, mac napisał: Firma RC scorpion z Lublina już nie istnieje. Scorpio Polska to inna firma działająca. Tu masz części np ekran: https://www.minicars.se/en/artiklar/lcd-t10c.html Tak samo jak tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 10 minut temu, Pioneer napisał: Czy jest to firma zagraniczna Patrząc na końcówkę tej strony {".de"} jest to chyba firma niemiecka Nie chcę się bawić w sprowadzanie części z zagranicy Czy istnieje możliwość naprawy w Polsce A co to za różnica czy w PL czy w DE czy SE? Moim zdaniem nie nie ma już możliwości kupienia części zapasowych do T10CG w PL. Już Ci pisałem zostaje rynek wtórny. Za cenę nowego wyświetlacza około 110E kupisz w PL w dobrym stanie cały nadajnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioneer Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Rozumiem Rozmawiałem o tym kiedyś z kolegami na modelarni Kupno nowego nadajnika była drugą opcją Jak się nie opłaca naprawiać no to dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioneer Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Trochę mi smutno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 4 minuty temu, Pioneer napisał: Rozumiem Rozmawiałem o tym kiedyś z kolegami na modelarni Kupno nowego nadajnika była drugą opcją Jak się nie opłaca naprawiać no to dobra Oczywiście że się da naprawić. Myślisz, że jak oddasz do serwisu w PL to zapłacisz kilka złotych. Przecież wyświetlacz taki serwis i tak sprowadzi z DE i nie za 110 tylko dołożą swoja prowizję. Jak sam kupisz to być może szam sobie wymienisz i będziesz do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 A w Chinach nie ma? Watpie żeby dla Futaby specjalnie robili. Moze mozna odczytać symbol? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioneer Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Z Chin trochę bojno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Z Chin trochę bojno A czego? Zawsze sprowadzam i jak na razie jest ok Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioneer Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Obawę mam tylko co jeśli przyjdzie uszkodzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioneer Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Dobra Pomyśle na nowy sezon co zrobić Puki co teraz mało latam { zima mi nie pozwala } Dziękuje za dyskusje Może odezwę się później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi