Skocz do zawartości

Naderwana antenka od odbiornika

KaliN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez przypadek dostrzegłem ze przy samym odbiorniku antena jest lekko naderwana :( ( 1-3 włoski miedziane ) narazie wziąłem to w koszulkę termokurczliwą. Czy przez te przerwane "włoski" osłabnie zasięg lub będę miał innego typu nieprzyjemne sytuacje ??

Odbiornik to Hitec HPD-07RH Q-PCM

Opublikowano

Jak czasem stykają a czasem nie, a antena może poruszać się w czasie lotu, to możesz doświadczyć mocnych szarpnięć. Raz rozbiłem przez takie coś model. Antena naderwała się zaraz przy obudowie.

Opublikowano

moge ci poradzić kupno nowej antenki. a kupiłem antenke do wszystkich odbiorników hiteca miałem taki stary odbiornik i po wymianie chodził jeszcze lepiej.

Opublikowano

3 są przerwane :P no zobaczę spróbuję polatać :mrgreen: jak będę miał jakieś szarpnięcia to porostu wymienię antenkę :ass:

Ps. Dzięki za szybkie odpowiedzi xP

Opublikowano
104,5cm
tu nie do końca się zgodzę. Lepiej sprawdzić na stronie producenta bo może to być 90cm .. Nie wiem nie poprę tego fachową wiedza ale 15cm w tą czy w tą może mieć wpływ na zasięg.
Opublikowano

Ale przecież mogę go zmierzyć nie jest on urwany :twisted: tylko naderwany xP

Edit : kable w myszy są 2 razy cieńsze niż od odbiornika ?? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.