KaliN Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Przez przypadek dostrzegłem ze przy samym odbiorniku antena jest lekko naderwana ( 1-3 włoski miedziane ) narazie wziąłem to w koszulkę termokurczliwą. Czy przez te przerwane "włoski" osłabnie zasięg lub będę miał innego typu nieprzyjemne sytuacje ?? Odbiornik to Hitec HPD-07RH Q-PCM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 a dokładniej 3 są przerwane czy 3 zostały całe? nawet jak zostanie jeden drut to nadal powinien być pełen zasięg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jak czasem stykają a czasem nie, a antena może poruszać się w czasie lotu, to możesz doświadczyć mocnych szarpnięć. Raz rozbiłem przez takie coś model. Antena naderwała się zaraz przy obudowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 moge ci poradzić kupno nowej antenki. a kupiłem antenke do wszystkich odbiorników hiteca miałem taki stary odbiornik i po wymianie chodził jeszcze lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 3 są przerwane no zobaczę spróbuję polatać :mrgreen: jak będę miał jakieś szarpnięcia to porostu wymienię antenkę :ass: Ps. Dzięki za szybkie odpowiedzi xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Wez kabelek od popsutej myszy - wyjmij z niej te kolorowe kabelki "zyly" - jak odbiornik na 35MHz to odmierz 104,5cm i podlutuj do odbiornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 104,5cm tu nie do końca się zgodzę. Lepiej sprawdzić na stronie producenta bo może to być 90cm .. Nie wiem nie poprę tego fachową wiedza ale 15cm w tą czy w tą może mieć wpływ na zasięg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ale przecież mogę go zmierzyć nie jest on urwany :twisted: tylko naderwany xP Edit : kable w myszy są 2 razy cieńsze niż od odbiornika ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.