KaliN Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Przez przypadek dostrzegłem ze przy samym odbiorniku antena jest lekko naderwana ( 1-3 włoski miedziane ) narazie wziąłem to w koszulkę termokurczliwą. Czy przez te przerwane "włoski" osłabnie zasięg lub będę miał innego typu nieprzyjemne sytuacje ?? Odbiornik to Hitec HPD-07RH Q-PCM Link to comment Share on other sites More sharing options...
utopia Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 a dokładniej 3 są przerwane czy 3 zostały całe? nawet jak zostanie jeden drut to nadal powinien być pełen zasięg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam P. Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Jak czasem stykają a czasem nie, a antena może poruszać się w czasie lotu, to możesz doświadczyć mocnych szarpnięć. Raz rozbiłem przez takie coś model. Antena naderwała się zaraz przy obudowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtk Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 moge ci poradzić kupno nowej antenki. a kupiłem antenke do wszystkich odbiorników hiteca miałem taki stary odbiornik i po wymianie chodził jeszcze lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaliN Posted December 15, 2008 Author Share Posted December 15, 2008 3 są przerwane no zobaczę spróbuję polatać :mrgreen: jak będę miał jakieś szarpnięcia to porostu wymienię antenkę :ass: Ps. Dzięki za szybkie odpowiedzi xP Link to comment Share on other sites More sharing options...
remzibi Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Wez kabelek od popsutej myszy - wyjmij z niej te kolorowe kabelki "zyly" - jak odbiornik na 35MHz to odmierz 104,5cm i podlutuj do odbiornika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Mesjasz Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 104,5cm tu nie do końca się zgodzę. Lepiej sprawdzić na stronie producenta bo może to być 90cm .. Nie wiem nie poprę tego fachową wiedza ale 15cm w tą czy w tą może mieć wpływ na zasięg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaliN Posted December 15, 2008 Author Share Posted December 15, 2008 Ale przecież mogę go zmierzyć nie jest on urwany :twisted: tylko naderwany xP Edit : kable w myszy są 2 razy cieńsze niż od odbiornika ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.