Miałczek Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Wtam mam pytanie czy takie coś można zastosować do modelu dolnopłata o rozpiętośći 2,8m wiem że PowerBox Systems byłby lepszy ale sporo kosztuje sukam czegoś tanszego a moe to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 A może coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Weźcie pod uwagę że pojedyncza wtyczka serwa może bezpiecznie przepuścić 8A prądu ciągłego przy 10A już się zaczyna grzać i topić (testowałem). W przypadku takiego 40A BEC zarezerwuj sobie najlepiej 5 miejsc na wtyczki w odbiorniku. Jak Ja bym miał zabezpieczyć taki model to zastosował bym 2 jednakowe pakiety (na wypadek gdyby któryś zawiódł ) a za nimi BEC z ilością A odpowiednią do ilości serw jakie posiadam (przyjmuje 4A prądu ciągłego na serwo). Najlepszym rozwiązaniem jest przejść na serwa HV, mogą być zasilane bezpośrednio z 8.4V. Wtedy nie trzeba się męczyć z doborem odpowiedniego BEC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Ale mój odbiornik nie może dostać więcej niż 6v więć musi być jakiś BEC więc zastanawiam się jaki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Osobiście używam Castle BEC 20A https://www.scorpio-polska.pl/katalog/castle-creations/programowany-uklad-bec-20a-hv-p37283.html 2 wtyczki jedna w odbiorniku druga poprzez kabel Y wpięta z serwem gazu. Do tego 5 serw cyfrowych i daje spokojnie rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi