Spawn Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Witam wszystkich, Zakupiłem za niewielkie pieniądze motoszybowiec o rozpiętości skrzydeł 1,54 m długość kadłuba 1 m waga bez aku 370 g. Serwa są regulator jest silnik śmigło jest. Nie wiem tylko jaki to jest silnik ponieważ jest pozbawiony jakichkolwiek oznaczeń. Ponieważ jestem bardzo początkujący nie wiem co się stanie np. jak podłącze do tego moją baterie 3S1P 11,1V 13 mah 40/80C. Taką mam do mojego trenerka na którym od stycznia uczęsię latać i idzie mi nie chwaląc się bardzo dobrze . Prosze o pomoc wiem że silniki są tanie i w razie kłopotu wydatek 50 pln nie ejst jakiś tam wielki ale po co wydawać kasę skoro tu wystarczy podłączyć tylko odbiornik aku i latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Wygląda jak mniejszy kuzyn silnika B 4023 Volantexa .Ale to tylko moje przypuszczenia . Wiem że na 100 procent nasi żółci bracia coś podobnego robili. Poszukaj w ofertach aliexpres. O ile pamiętam i ten duży i ten mały pracowały na 3 S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawn Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Dzięki Wacek, A powiedzcie mi proszę jak się ma podłączenie baterii pod nieznany silnik jak w moim przypadku? Czy tu regulator decyduje o tym bo mam taki jak na zdjęciach poniżej : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Nie do końca zrozumiałem o co pytasz.. Dla wyjaśnienia .Zakładam że silnik ma ok 300 W zasilany 3 celową baterią to 12 amperowy regulator nie wydoli. BO ; I = P/U 300 / 11,1 = około 27 Amper . Potrzeba więc minimum 30 amperowego BEC-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Witaj Sławek mam taki silnik i możesz śmiało go podłączyć pod 3S tylko ten regulator jakiś taki cienki w swoim miałem 40A siedziało to w ASH 28 Multiplexa . Potrzeba więc minimum 30 amperowego BEC-a. Mała pomyłka koledze chodzi o 30A ESC. te 300A dobrze sobie radził z szybolotem 2,5m i 2.5kg wagi na 3S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi