KrzysztofLebioda Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Witam wszystkich serdecznie. Mam na imię Krzysztof. Moja przygoda z modelarstwem to odległe czasy szkoły podstawowej i uczestnictwo w ówczesnym kółku modelarskim. Swoją drogą to były de facto czasy, gdzie sami poprzez ciekawość i czas wolny zapisywaliśmy się na wszelakie zajęcia dodatkowe, czy to modelarskie, plastyczne, fizyczne czy z podstaw elektroniki. Dzisiaj ciężko już zarazić dziecko czymś co nie ma ekranu. Wybaczcie degresje, ale zastanawiając się na pierwszym Apache'm sklejonym z Małego Modelarza, przez głowę przeleciało wiele wspomnień zapachu butaprenu, precyzji o jaką nastolatek walczył przy wycinaniu elementów i podziwu dla prowadzącego zajęcia. Po 20 latach postanowiłem wyciąć na stolarni ( tu nadmienię, że jestem stolarzem) prosty statek z drewna. Ze starego auta poprzekładałem bebechy i wyszedł sprawnie pływający kuter RC ;-). Miesiąc póżniej wpadłem w posiadanie 40-letniego modelu żaglówki Robbe Koh-i-noor. Z przyjemnością restauruje ją od kilku ostatnich tygodni. Jako kompletny laik w tematyce łodzi RC, wierze że odnajdę tutaj cenne wskazówki, które pozwolą mi uniknąć błędów przy pracy nad tak unikalnym modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Witaj Krzychu na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi